Snörv och knorv och vakenperioder

Max sover fortfarande mycket, men är något mer vaken och framför allt så följer han hyfsat samma mönster varje dag. Han har en vakenperiod på ett par timmar på morgonen (typ 9-11), sen är han lite halvvaken/halvsovande en timme, sen kan han sova precis heeela dagen. Sen har han en lång vakenperiod om runt 3 timmar på kvällen innan han somnar för natten och sover genom nätterna (fast ammar såklart).

Problemet är bara att den där sista kvälls-vakenperioden ibland kommer sent. Vaknar han runt 8 så kan klockan bli halv 12 innan han sover. Och då är jag på tok för trött! Igår var lite rekord, då sov han till 21 och var sen vaken till 01… Behöver jag säga att jag tycker att det är aningen sent att somna den tiden?

De senaste två nätterna har han dessutom varit snörvlig, och då låter han som en liten gris. Snörv och knorv osv osv – och helt omöjligt för mig att sova när han låter så.
Därmed har jag varit lite tröttare de senaste dagarna.

Ikväll försöker vi locka honom vaken lite tidigare. Han är lite för liten för att styra än, men lite kan man ju anstränga sig iallafall…

Trött Max 2 veckor. Denna bild ska vi göra om på samma sätt som vi gjort med en på Stella som bebis – se här, och sätta upp under tavlan på henne.