Överlevnadsguide till trotsåldern

Jag fick idag tips (tack Helena!) om en riktigt bra artikel om trotsåldern. Kortfattat om anledningar och hur man bäst bemöter olika typer av trotsen.

Läs artikeln här – Överlevnadsguide till trotsåldern.

Jag tror magkänslan redan lett oss ganska långt på vägen i hur man ska hantera trotsen. Samtidigt har vi varit rätt förskonade hittills, jag slås snarare väldigt ofta av att Stella ändå går att resonera med trots att hon är så liten. Bataljerna är inte många. Men å andra sidan har de ökat på slutet. Storasysterssyndrom eller ålder kan man ju undra… Förmodligen en kombination av båda. 
Det vi är (mest) dåliga på är dock att ‘inte bli arg‘  och ‘inkonsekvens‘. Jag skulle kanske inte säga att vi är veliga – vilket nämns i samma mening som inkonsekvens – men vi väljer våra strider i rätt stor utsträckning. Å andra sidan kanske det snarare landar under punkten ‘smidighet’, beroende på hur självkritisk man bestämmer sig för att vara ;-).

Följ mig!

Mer läsning...
En tvååring med knubbiga lår