Max 1 månad igår, som sagt.

Han;
– gör lite mer väsen av sig nu än tidigare. Men det är fortsatt enkelt – om han skriker så är det i princip alltid för att han är hungrig. Eller när det kniper i magen – då skriker han till och skruvar sig och sen pruttas det i massor. Han är dock fortfarande lugn, och har ingen jättebrådis med mat så jag känner mig alltid lugn gällande det. Dessutom kan man ge honom mat proaktivt, och veta att han då är nöjd ett par timmar.
– kan ligga länge och spana, på soffan eller i sin babysitter eller vagnen. Han trivs på de flesta ställen, och gillar att ligga själv och kan också somna så lite hipp som happ.
– sover mycket mitt på dan och helt okej på natten, om än ofta med amning lite för ofta med varannan till var tredje timme. Dags för mamman att styra upp lite snart, så han inte vänjer sig vid mat så ofta på natten. Problemet är bara att hon är för trött, och tutten tystar och får honom att somna om på en gång…
– sover gott i de flesta positioner men allra bäst på mage
– är ganska förtjust i napp, men har ännu ingen strålande teknik. Vi börjar ”oroa” oss att han kanske inte blir någon nappkille ändå… Efter att ha märkt allt bra med napp (komma till ro, bli nöjd, somna, …) hoppas vi ju på att han ska bli det.
– älskar att ligga och lufta på skötbordet.
– är riktigt stark i nacken. Redan direkt då han kom ut och upp på mitt bröst så lyfte han på huvudet och tittade på oss, och sedan dess har han blivit starkare för varje dag och kan lyfta på huvudet riktigt länge.

Skötbordet lättklädd är en favoritposition. Här myser Max med sin mormor.

Något riktigt svarsleende har vi inte fått ännu, men nöjdhetsleenden och en massa andra uttryck har han såklart.