Graviditetshår goes amningshår

Jag har väääärldens tunnaste hår. Att spara ut det är oftast ingen idé. ”Tunna, fina hårstrån” som frisörer alltid säger. Fina alltså i betydelsen jättetunna, flygiga och skandinaviska. Och nej, det är hos mig inte kompenserat med extra många. Suck.

Men som många vet så är graviditet något som är bra för håret. Det sägs att det beror på att man inte tappar hår lika mycket då som annars. Däremot när man ammar (eller om det är efter barn generellt – hormoner?) så tappar man hur mycket som helst. Teorin är att man då tappar allt man normalt skulle ha tappat under graviditeten utöver det vanliga, så det blir dubbelt upp.

Oavsett vilket så är mitt hår just nu både ovanligt långt och ovanligt tjockt (vilket ändå innebär att jag nedan har Stellas minihårsnodd virad 3 varv – dvs ingen vidare mastig tofs det där). Så nu undrar jag om någon vet något tillskott eller nåt som kan skydda från det där obligatoriska (?) tappet som inte infunnit sig ännu, men som jag i nuläget i princip bara väntar på? Kosta vad det kosta vill!  


Ovanligt lång hästsvans! Men det här är nog inte heller helt sant, det ser tjockare ut än det är tycker jag själv. Sjal + tvättat dagen innan är det nog som lurar ögat lite. Jag har (som om det inte vore nog redan) lång hals, så det tar tid innan håret upplevs som långt. Låter konstigt kanske, men det behöver liksom bli bra långt innan det landar på axlarna.
Så nu vill jag ju verkligen inte klippa det när det väl är så långt och bra (förhållandevis) bra kvalitet!