Några bättre och sämre med veckan som gått

Och så är det söndagskväll, och jag lägger ännu en vecka till handlingarna. Så snabbt det går! Att säga det är kanske den största klyschan av alla, men jag upphör aldrig att förvånas.

Just den här veckan har inte varit min bästa på länge, och jag bjuder på några av veckans bättre och sämre.

# Förkylningsträsk

Den här veckan har det varit lite krassligt i familjen. Jag inledde veckan förkylt och det kulminerade i mitten av veckan, och jag fick skona mina kollegor och hålla mig från kontoret några dagar. Jag var dock tillräckligt pigg för att jobba, så ska väl inte klaga – men jag får en dålig inre känsla inte minst av att inte kunna träna. Det är så frustrerande!
Jag blev bättre i slutet av veckan, varpå Meja blev hängigare och fick vara hemma. För min del tog det sedan om i helgen igen och jag fick sitta i sekretariatet istället för att spela en rolig innebandymatch. Sämst!

# Julklappar och näthandel

Jag är inget stort fan av julhandling, dels för kommersen som sådan och dels för att jag inte har tid att riktigt myshandla i pyntade affärer. Men, vi fick iallafall tummen ur i veckan och har beställt det vi tror ska bli bra under granen från nätet i veckan, och från de flesta ställen väntas leverans direkt till Ica Åre. Det lär bli utmanande nog med plats i bilen oavsett…
Förutom näthandel har jag köpt böcker, spel, längdskidor och annat billigt second hand.

# Cykeldagen

På grund av min krasslighet blev det en enda dag med cykel – och även om denna årstid är mörk så var det ett ljus i en i övrigt rätt dyster vecka. Så fint!

# Jobbjobbjobb

Den här hösten alltså… vågar man hoppas på mer luft i schemat på andra sidan nyåret?

# Veckans gulligaste

Alltså, mina fina ungar ❤️. I veckan hade världens bästa förskolelärare, dvs Mejas, styrt upp ett syskondisco. De hämtade alla storasyskon runt om i skola och förskola och hade disco och lek ihop på förskolan en seneftermiddag. När jag kom dansade några, Max byggde fint med kompisbarnet och Stella satt och läste bok efter bok för sin lillasyster. Jag smällde nästan av utav kärlek, och sättet Meja satt uppkrupen med sina små fötter under sig och lyssnade på storasyster.

Det, och Stellas vackra luciatåg. Med de andra treorna gjordes en fantastisk insats och jag grät en skvätt av fina ungar, grym sång och magisk stämning.

# Salmalaxburgare och knytiskalas

Jag älskar salmalax, och har nu testat deras salmaburgare. Den var riktigt god, och jag stekte den lätt och serverade ihop med ett rostbröd, skivad avokado, sjögrässallad och crème fraîche med sesamolja.
Salmalax var också det vi tog med till den alternativa julbordsknytis vi var på på lördagskvällen med 4 kompisfamiljer, men då i min favorittappning enligt recepten i inlägget “asiatisk top notch hemma”. Beijing 8 fick stå för dumplings, och från vännerna fylldes bordet med pankofriterade räkor med koriander-aioli, lax-ceviche, ädelostsallad med bacon och valnötter, gubbröra på rågbröd, ljumna korvar, ribs, knäcke med rökt lammfiol och tunnbrödrullar med fyllning. Lika gott som kvällen var trevlig!

# Long hair do care

Jag har länge sneglat åt hairtalk, som är en sorts extensions – den mest skonsamma metoden att fylla ut sitt egna hår som finns på marknaden. Ärligt talat så vet jag inte vad jag väntat på, för känslan av att ha hår har jag drömt om i cirka hela mitt liv. Jag har alltid avskytt mitt “tunna, fina, skandinaviska hår” och sneglat avundsjukt på tjocka hästsvansar. Längd är inte viktigt, men mer att jobba med helt enkelt. Jag gjorde en förtjockning och inte förlängning (men det blev betydligt längre ändå, vi klipper mer om 7 veckor när jag flyttar upp fästena ifall det inte känns bra), och känslan för mig som alltid haft för lite är magisk. Sen får vi väl se hur jag upplever skötseln – men det känns oerhört rätt att testa.

Ser ju galet trist ut med det vanliga här, men då är det rätt rejält klippt och tvättat – smått fönat utan något i… Och nej – jag har inte färgat håret i samband med isättning. Det smälte i sådär ändå. Magiskt?!

# Världen i snö (via blask) till snö

Även Stockholm fick en dos snö denna vecka, och under ett par dagar var världen gnistrande vacker. Det sammanföll dock med de dagar då jag satt hemma med den snoriga näsan över datorn, och jag hann inte knäppa ett enda foto av det och med andra ord inte njuta av det vackra i princip alls. Sedan försvann snön igen på sitt sedvanliga Stockholmssätt. Det är nästan så att det är onödigt att det kommer snö här i huvudstaden överhuvudtaget… men bara nästan.

Däremot ligger snön i Åre kvar ser jag i mina flöden, och om bara några dagar är vi där och njuter av den igen!

Hur har din vecka varit? 

Följ mig!

Mer läsning...
Åre påsk
Verklighetens vårvinter