Det är en utmaning att åka med vakna bebisar i bilen. Max är inget undantag. Vad beror det på egentlingen, att de (både bebis-Stella och Max iallafall) kan bli så hysteriska i bilen?

Inför gårdagens många turer längs Vasalopppsvägen köpte jag en fin blomma att sätta på babyskyddet, så Max skulle ha något bra att spana på. Och visst gillade han den. Men det handlar om att köpa sig minuter… för längre stunder vaken är han INTE nöjd.


Tittar nyfiket på fina babyskydds-mobilen, Tiny Love 129:-, köpt på Barnens Hus i Borlänge.


När man kollar bak i spegeln är ett sovande barn det bästa, tätt följt av barn med pigga och glada ögon som här. Händer sällan.

Idag kände vi oss som en cirkus på väg från Dalarna. All packning som skulle in i bilen och allmänt fix, trots att vi gjort det så många gånger förr och både är rutinerade och synkade. Oh well.
Men mer cirkus skulle det bli, vår resa kändes som en parodi – även om vi slapp kräkningar den här gången tack och lov.
Vi åkte när Max skulle sova, och planen var att Stella som åter igen vaknat tidigt av sin hosta skulle göra det också. Den gick inte riktigt i lås…

Hedemora – McDonalds, köpa en hamburgare åt hungrig Stella
Mellan Hedemora och Avesta – Stella måste kissa. Ut, men det kom inget. För kallt?!
Avesta – Max har vaknat och är missnöjd. Stanna och amma.
Strax efter Avesta – Jo, Stella måste kissa och bajsa. Stannar och kissar. Strax före Sala – Stella fortfarande bajsnödig. Stannar vid rastplats med toaletter. Kommer bara kiss. Max är fortfarande inte helt nöjd och lyckas inte somna, så ammar lite till. 
Strax efter Sala – Stella börjar åter tjata om att bajsa. Kan du hålla dig? frågar vi, och jo, hon vill bajsa hemma.
Max sover, och jag försöker vila lite efter en tidig morgon. Stella tjattrar hål i huvudet på oss. Medans jag försöker somna räknar jag antalet sekunder som går mellan varje sak hon säger (högt och tydligt, såklart), och kommer aldrig längre än till 4.
Enköping – Stella ändrar sig, måste bajsa NU. Max som är vaken sedan länge börjar bli ordentligt missnöjd.
Strax efter Enköping – stannar vid McDonalds, Stella in på toaletten, Max ammar i bilen. Byter bajsblöja i knät.
Jag hoppar bak och klämmer ned mig mellan två barnstolar bak och underhåller Max så han håller sig nöjd. Stella tar tillfället i akt (hon är annars duktig bilåkare) och vill att jag ska läsa böcker. Läser böcker för Stella och pratar nära Max samtidigt. Cirkus…

Helt klart rekord i antal stopp idag. Och behöver jag tillägga att vi ännu en gång förbannade den j*a snön och kylan?!

Fast hem kom vi, och det känns härligt. Stella var glad att återse sitt rum och stängde in sig och lekte i en bra bit över en timme. Så då fick jag och Max sova lite ihop och H kunde jobba ostört.