Idag hade vi mammagrupp på BVC och även denna gång har hela mammagruppshistorien runnit ut i sanden. Två mammor var vi idag, och den andre mammans sambo. Visserligen är hon väldigt trevlig och skön den andra mamman som var representerad idag, men bor lite långt bort. Tur att jag har min helt frivilliga mammagrupp nere på Kajen. Som jag valt själv (så att säga). Tack bästa bästa kajenmammorna! Och en massa andra bekanta som är mammalediga, det går inte en dag då jag känner mig ensam.

Vägde och mätte gjorde vi dock såklart idag.
Max är nu, snart 4 månader gammal, 67 cm lång och väger 7,690 gram.

Förresten så frågade min BVC-sköterska om jag tänkt börja med smakportioner snart. Näe, det har jag verkligen inte tänkt. Med Stella började jag nyfiket vid 4 månader, men näe, den här gången har jag ingen brådska (också delvis pga att han tar flaska, så jag har inget behov av det så). Och eftersom han växer toppenbra så ser jag inte någon anledning att börja med smakisar innan halvåret typ.
Nu frågade hon visserligen i all välmening (tror jag) och tog mitt nej utan snack (även om jag fick ”jo men du kan ju testa med gröt om du inte vill börja med grönsakssmakisar”. But why?). Men jag fattar ändå inte varför det först ska hetsas med amning och sedan hetsas med annan mat. Och helamning (om man ammar alltså) i 6 månader är väl rekommendationen?
Men nej, smakisar blir det inte förrän tidigast efter min New York-resa, inte en dag tidigare.