Jag skrev först ett inlägg med några funderingar kring vilken vändbar bilstol som är bäst. Sen sökte jag lite. Och det visste jag inte, men tydligen så är kombistolar inte bra alls att ha framåt, då de väger för mycket. Man rekommenderar en bältesstol vid framåtvänd åkning helt enkelt.

Så jag får nog istället söka lite på vilka bilstolar som får plats med störst barn. För det är ju givet att Stella får åka bakåt så länge det bara är möjligt, eftersom det är överlägset säkrast. Absolut förbi 4,5-årsstrecket, förhoppningsvis ännu längre.
Stella har idag en MaxiCosi mobi, men den får Max ta över sen (när vi kommer hem från resan skulle jag tro).

Det är alltså ingen brådska att köpa, men vet man vad man vill ha så finns pengar att spara om man håller lite koll på specialerbjudanden.

Britax Two Way kanske?

Någon som har något tips eller så?

  1. vi håller också på att spanar för Alexander börjar sitta väldigt trångt i sin. Jag har läst på massor och Two-way verkar vara en bra bakåtvänd stol (har läst samma som dig om att inte vända dessa stolar framåt).

    Brukar poppa upp en del på Blocket.

    Kram

  2. Vi har hört väldigt mycket bra om Britax Twoway. Vi har en hi-way och tycker den funkar väldigt bra. Alfred, som ju är ovanligt lång, sitter rymligt med benen och i en stor bil (som jag ju vet att ni har) kan han definitivt sitta bekvämt iaf 1,5 år till skulle jag tro. En skön grej med Hi-way är ju att den funkar med även små bebbar, kommer nog nyttja den nästa gång vi får bebis, då vi ändå inte kånkade upp stolen så ofta från vår bil när Alfred var liten.

    1. Man vill ju att de ska sitta bekvämt så det ges förutsättningar att trivas i bilen.
      Smart att hi-way har så långt användningsområde!

  3. Vi köpte Britax Multi-tech för att den rekommenderades för långa barn…och visst, det finns säkert 1 dm kvar tills huvudet når upp till kanten men benutrymmet är bedrövligt. Och visst, huvudsaken är att inte huvudet når över kanten i säkerhetssynpunkt, men Sigge tycker inte det är speciellt kul att sitta i skräddarsits, vilket han gör nu 100 cm lång. Har däremot en kompis som köpte en two-way och den funkar mycket bättre med benutrymme så det verkar som en bra stol. Men på affären sa de också att det är bäst att köpa en bältesstol när det är dags att sitta framåt så det är nog klokt att titta efter den största bakåtvända istället. Förstår bara inte hur Sigge ska rymmas bakåtvänt över ett år till…

    1. Fy, även om de inte behöver superduperutrymmet (de blir ju vana liksom) och absolut kan sitta med böjda ben så finns det ju en gräns vart det börjar bli obekvämt.
      Skräddare låter ju inte hur skönt som helst, framför allt inte om man åker långt..

  4. Huvudsaken är att ni hittar en stol som får maximal plats i just er bil, för det är ju där skon slutligen klämmer. Hur mycket plats stolen har för benutrymme i bilen (som är det som kniper först såklart)…
    Vi har en Hi-Way, men den kommer vara tajt vad gäller ben inom något år och stolen är redan framflyttad på maximalt utrymme. Så pass att E inte kan åka i passagerarsätet fram (eller någon annan som är måttligt lång).

    Så prova stolarna är mitt tips! Har inte Akta Graco en variant för extra långa barn med?

    1. Sant… Vi har en stor bil visserligen (passat) men de sitter väl lite olika. Borde absolut prova som du säger!

      Jag sitter oftas på passagerarsidan och det är såå obekvämt redan nu då jag måste ha nästan helt rak rygg. Ingen höjdare!

  5. Hej Lisa,
    Kollar in på din blogg ibland å nu såg jag detta inlägg, eftersom jag säljer barnstolar varje dag så ville jag verkligen understyka det du läst dig till att INTE köpa en kombistol.
    Det är som sagt mkt bättre att köpa rent bakåtvända och sedan satsa på en bälteskudde MED ryggstöd, ryggstödet är bra pga att som flesta nya bilar idag har sidokrock kuddar (airbags) å då är det bra om ryggstödet/sidostödet tar den första smällen från kudden. Vill dock på peka att dessa ej behöver kopplas ur då barnet skall klara av den ”smällen” från kudden men den blir ju inte lika kraftig om ryggstödet finns mellan.

    Ett tips är att köpa en bilbarnstol med bältesmontering för då kan man ”fuska” till sig lite mer benutrymme, med en ISOFIX monterad går det tyvärr inte.

    Tyvärr är det oxå så att det är vi vuxna som tycker att det ser obevämt ut för barnet att sitt med böjda ben vid bakåtvänt läge. Så ofta kan barnen sitta bakåtvänt längre än vad vi tror men om vi ställer frågan om som sitter obekvämt med benen, vad blir då svaret??? 😉

    Lycka till i Barnstolsdjungeln.

    1. Vet ju sen innan att du kikar in ibland och kommer med små bra tips, och detta var verkligen super. Stort tack för att du delar med dig av riktig kunskap i området! Super!

      Jättebra tips verkligen!

      Kramkram!

  6. Pingback: Nya bilbarnsstolsfunderingar « Life of Lisa – feat. Stella By Stardust & Miracle Max

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *