Bilden och verkligheten

Alltså jag vet inte jag… Ibland tycker jag att parkhäng med barnen är mysigt, och ofta är det trevligt när man träffar en massa andra föräldrar som man kan snicksnacka med. Men i bilden jag har av parkhäng springer kidsen omkring och klättrar och leker, hänger i rutschkanan och gräver och sånt. Fast faktum är att oftast så är det krig om gungorna, och hjälp att gunga högt som gäller. Gunga högre, högre, högre! Den gungan, nej den gungan, nej den! Högre! Åh nej jag tappade kepsen jag måste ta upp den nuuuuuuu!

Rutschkanorna och annat kan väl locka ibland, men särskilt mycket egenlek är det inte tal om. Så där är man och assisterar till max, samtidigt som en liten lillebror ska vara nöjd i vagnen. Gärna gungas till sömns.

Näe… Det är inte sådär jätteofta som jag direkt njuter under de där parktimmarna som infaller på vardagarna mellan 3 och halv 5. Vad gör man som är så bra som gör att man vill gå ner i tid och vara hemma just dessa timmar om dagarna? Hämta så tidigt på dagis så att de ej är färdiglekta? Visst har vi ofta roligt och klarar timmarna utan bråk, men inte sjutton är det de här timmarna jag bygger min relation med Stella. Det gör vi bättre när vi är hemma efteråt och lagar mat ihop, leker lite lätt hemma och softar och myser ihop inför läggning. Då, och framför allt på helgerna när vi gör saker ihop med mer energi.

Heltid när jag är tillbaks? You bet.

  1. Visst är det så många gånger, det håller jag med om. För mig handlar det om att det måste finnas kvantitet i tid för att det ska bli kvalitet, för när det är för lite kvantitet är det mest bara gnäll, gråt och bråk om oss och då blir det aldrig någon kvalitetstid. Sen är ju våra barn (åtminstone inte S) en sån som älskar fsk, och det bidrar såklart till hämtningsstressen. Skönt att känna som du, önskar att jag kunde göra det också.

  2. Jag förstår vad du menar. Personligen hämtar jag klockan 16 oavsett om jag är ledig eller ej, då jag märker att Alfred behöver leka ute sista timmen och då är supernöjd när jag hämtar. Sen ska jag erkänna att jag faktiskt sällan hänger i parken efter fsk, vi brukar ibland stanna till och kika lite på stenar och sånt på vägen hem men ofta går vi direkt hem och hänger hemma, precis som du beskriver, direkt vid fyra. Alfred vill också ofta roas i parken men jag är lite av en ”lat, elak” mamma och har låtit honom förstå att jag inte direkt roas av att gunga honom i en evighet. Björn däremot får slita hårt i parken haha. Kram på dig!

  3. Håller så fullkomligt med. Flyttade ju fram hämtningstiden hos dagmamman just för att hon är ju ändå inte ”färdig”. Vår tid tillsammans vill jag hellre lägga på något som passar både henne och mig, just nu är lekparken här hos oss inte det bästa alternativet tyvärr… 🙁

  4. Intressant ämne. Kul att läsa om hur ni har det, att det finns många olika möjlgheter. Jag hämtar gladeligen Måns och Ellen kl 15 och vi är då ett ganska stort gäng som går vidare så sakteligen till lekplats, skog etc. Barnen leker, vuxna pratar. De stora barnen tar sig an de små, gött. Det är inte ofta vi behöver rycka in, de löser det mesta själva. Vi stannar ute så länge det är kul (oftast en dryg timme), sen in och hänga. Sedan Ellen var 1 år har hon och Måns lekt och lekt och lekt. Jag minns första gången de försvann in på sitt rum…. helt plötsligt satt jag själv vid frukostbordet med en kopp kaffe och tidning. För ett par veckor sen satt jag här igen, med kaffe och tidning… Frida (10 månader) hade kravlat in till M och E för att vara med i deras hund och matte-lek (hon fick vara hund, hahah!). Jobba heltid finns inte i min värld. Som tur är kan vi nog alla hitta de sätt som passar oss bäst och det gillar jag. Nöjda föräldrar ger nöjda barn!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *