Enklaste pepparkakshuset steg för steg

Jag är motsatsen till bakmamma. Jag kan inte, vill inte, roas inte av det. Pepparkakshuset är inget undantag – men barnen vill förstås så gärna. I era flöden finns säkert hur mycket inspiration som helst om fina och kreativa byggen men här får ni istället det enklaste pepparkakshuset steg för steg. 

1. Smält vit choklad i vattenbad. Givetvis är limpistol ännu enklare, men har ni barn som gillar sött och plundringen är det inget alternativ. Och smält socker? Glöm det, på tok för hög skaderisk. 

 enklaste pepparkakshuset

2. Köp färdiga delar. Barnen hinner ändå tröttna och gillar dekorerandet bäst. Stor varning dock – köp INTE ett paket. Två är ett måste, för någon del är alltid trasig. Eller blir det. Upplagt för gråt. 

  
enklaste pepparkakshuset  Ja, i år var inget undantag. Men jag hade köpt två direkt från början. Barnen åt istället extra glatt av de trasiga delarna. Är en stjärna. 

3. Den smälta chokladen gör sig bäst när den inte är jättevarm, för då blir den för lös. Ljummen och trögflytande ska det vara. Det är kladdigt, men får man på fingrarna slickar man dem rena med glädje. 

enklaste pepparkakshuset  
enklaste pepparkakshuset  

4. Köp färdig kristyr på tub. Lika många som det finns barn, helst, för husfriden. 

5. Sätt barnen på all dekoration. Du kommer inte vilja att någon tror att det är du som fått huset att se ut som det gör (även om skillnaden hade varit minimal om du gjort det själv).

  
enklaste pepparkakshuset  

6. Nöjda barn som inte kommer visa missnöje med varken genvägarna eller resultatet än på några år. Fritt från barngråt och föräldra- stressutslag. Tummen upp!