• Meja har verkligen knäckt krypkoden idag – 9 månader och 3 dagar gammal (och med det har hon börjat i exakt samma åldersvecka  som sina syskon – alltså, hur lika är de inte i allt?!). Hon har hasat och tagit sig fram krypvägen i ett par veckor, men sakta och bara några steg i taget – men idag föll poletten ned. Jag tror hon äntligen såg något hon verkligen ville jaga – en spindel på kompisarnas altan. Och så såg hon sin kompis V som är jämngammal men kryper som ett skott och insåg hur man också kan göra, om man vill.
    Vi följde upp med att gunga i lekparken för första gången. Hon älskade det, och jag insåg – än en gång – att jag är så otroligt steget efter den här gången. Jaja. Barnet är glatt, bra så.

  • Max har verkligen fått en härlig start i förskoleklassen. Han är glad som en lärka varje dag, och har flera nya vänner han vill följa med hem och som varit med oss hem. Det värmer så!
    Att hans lärare också tydligt berättat för mig att han är väldigt “redig” och hänger med hur bra som helst värmer ytterligare. Att ha ett barn som är född väldigt sent på året – överlägset sist – kan ge upphov till oro. Det finns ingen grund för det (just nu) – och det gör mig så otroligt lycklig. Stöket med fem barn och en bebis här hemma ikväll och tröttheten som kommer med det (för en mamma som är själv hemma hela kvällen) är bara välkommet.
  • Stella älskar sin nya cykel – som äntligen kommit. Jag har svurit många gånger över hur svårt det kan vara att hitta en cykel som är bra, har rimligt pris, rätt funktioner och inte är galet grabbig – för på cykelfronten råder allt annat än jämställdhet för små barn. Det är ärligt talat helt sjukt! Tjejcyklar har i regel färre växlar, mindre dämpning och är gjorda för att cykla lugnt på gator, medan pojkcyklar har alla funktioner som gör dem roliga att cykla på i terräng såväl som på vägar. Helt sjukt är det – och nej – de neutrala varianterna saknas i princip helt. Sedan jag blev mamma för 8 år sedan har jag aldrig varit med om ett område där genusperspektivet är så skruvat som när det gäller barncyklar. Valet? En Specialized Hot Rock. “Pojk” – står det visserligen uttryckligen – men nu cyklar ju inte barn med könet. Bra va?

Följ mig!

Mer läsning...
Om julen och mellandagarna