New York; Takbarer i New York

Jag älskar rooftop bars. Så vi såg till att se riktigt många takbarer i New York – och här kommer lite info om några av dem.

*********************************************************************

Gansevoort Hotel, Meatpacking

Gansevoort Hotel i Meatpacking drack vi fördrink innan fredagsmiddagen på Spicemarket. En genomgrym takbar, fantastisk utsikt och skönt folk. Vi var även här efter lördagsmiddagen på Pastis och då var det bra partydrag – så hit kan man gå vilken tid som helst.

Mittemot ser man poolen på Soho Club. Ni kanske minns den privata poolklubben där Samantha vill komma in i ett avsnitt av SATC? Den.

Västerut ser man långt. När jag var i NY och väntade Stella så såg jag många tjejer som drack dry martini. Det såg liksom coolt ut. Inte gott, men ändå. Så då lovade jag mig själv att när jag kom till NY nästa gång skulle jag dricka en sån. Bara för att. I höstas var en ny bebis i magen och inga drinkar intogs. Så nu, nu var det dags.

Det var inte gott. Men den gick i efter långt kämpande. Äntligen!

Utsikt norrut/nordost, dvs mot Chelsea där vi bodde. Och vidare och vidare i evighet, amen.

Takbarer i New York

 

230 5th

På fredagsseftermiddagen hängde jag, Lotta och Lin. Vi hade efter-sightseeing-häng-och-shopping-drink-siktet inställt på grymmaste grymma takbaren 230 5th, på just denna adress. Korsningen 27e typ. Baren är under bar himmel och med den mest fantastiska utsikten, och det var inte fel en stekande dag som vår fredag.

Är vädret fint är det underbart att sitta ute under bar himmel – men man kan även vara inne, så utomhusväder är inget måste för att besöka 230 5th. Det som gör den så mäktig är nog allra mest utsikten mot Empire State Building. Det går inte att inte trivas!

Takbarer i New York

Själva baren är hur soft som helst, med palmer och grönska.

Takbarer i New York

Det här är ett riktigt moment som jag liksom stoppat in i mitt hjärta och kommer plocka fram och tänka på om jag har det tungt någon gång. Vi hade så galet nice, jag och finaste Lin och Lotta!

Takbarer i New York
Utsikt västerut

Om det är dåligt väder kan man ändå gå till 230 5th. För inifrån har man egentligen ännu bättre utsikt. Här satt vi i skymning med Sofie & David 2008… inte fel med kvälls-skyline heller, men vår fredag var det klart dagsljus.

James Hotel, SoHo

På lördagen var vi i SoHo. Jag träffade upp en kompis som bott i NY i väldans många år och just flyttat från SoHo till Tribeca, och han rekommenderade James Hotel i SoHo. Enligt honom NY’s grymmaste takbar just nu, eftersom man har ball vy söderut samt en SoHo-club-liknande pool att hänga vid. Jag håller inte med om att den är den bästa, men nog sjutton var den nice allt, och kan rekommenderas om man är i SoHo eller trakterna därikring. Just vår lördagseftermiddag kom några regnstänk så vi satt inne – synd det.

Här är vyn västerut. Den amerikanska flaggan har aldrig varit stoltare. Fantastiska NY.

Det var helt okej att sitta på toaletten också. Det uppskattades av mig som hade mina sedvanliga pumpbestyr. Fritt wifi och den här utsikten var bättre pump än genomsnittet, haha.

New York. Ja just det.

Och vyn norrut. Tröttnat? Nej, eller hur kan man inte tröttna på New Yorks skyline!

The Standard, Meatpacking

I Meatpacking ligger ett hyfsat nytt hotell som heter Standard Hotel. Här består alla väggar av glas från golv till tak. H bodde här sist han var i stan (utan mig, snyft). Svårt avis på den.

Takbarer i New York

Men skybaren kunde vi iallafall njuta, även om vi bodde betydligt mer budget fem kvarter längre norrut. I den här baren snackar vi klass! Så grymt snygg verkligen.

Takbarer i New York

Men smakar det så kostar det. 22 dollar för en drink/glas champagne. Fast om jag får dricka champagne i en sån här kupa, med en sån här utsikt, då får det fasen kosta (nästan) vad det vill.

Japp, jag trivdes där också. Vi drack fördrinkar här före vår lördagsmiddag på Pastis.

Takbarer i New York

Barhäng med blick söderut över Manhattan.

Och Empire State building är ståtlig, som alltid.

Någon som är sugen på New York och skybarer? Säg till, jag hänger på! 😉