Planering, Sydney, Australien

Mellan Nya Zealand och Thailand har vi 6 dygn i Sydney. Vi tänkte fördela dem mellan 4 nätter i city och 2 nätter på vingård utanför, dvs hyra en bil och åka till Hunter Valley som är ett välkänt vindistrikt.

Problemet har vi upptäckt är att vi är där över jul, och då har alla australiensare semester. Det innebär att allt är hur bokat som helst och kostar ungefär tre gånger mer än vanliga helger. Jippiejayjay.
Igår lyckades vi iallafall hitta ett hotell i Sydney som verkar helt okej och som landar inom vår budget – vilken vi är stenhårda med. Så våra första 4 dagar i Australien spenderar vi i stan. Jag har varit där en gång förut, jag pluggade i Melbourne en termin på universitetet och var då i Sydney över en långhelg. Fast så mycket minns jag inte av stan, så jag vill gärna återse alla sevärdheter såväl som stränder. Vår ursprungsplan var att bo på Manly Beach, men det blev för dyrt, så nu blir det Travelodge Hotel vid Hyde Park.

Hyde Park

Sydneys mest kända? Operahuset.

Photo from Lonely Planet Oliver StreweMysiga The Rocks, med Harbour Bridge i bakgrunden. När jag var i Sydney sist sa jag att jag nästa gång jag kom till stan skulle gå vandringen på bron. Verkar så sjukt coolt. Då var jag fattig student och hade inte råd (det är dyrt!). Nu har jag med mig en hel familj och tror kanske att det blir svårt nu också… Eller så får det bli min egengrej där, kanske!

Efter våra storstadsdagar åker vi alltså cirka två timmar norr om stan och destination Hunter Valley. Där spenderar vi självaste julafton!

Där har vi ett jättedilemma vad gäller boende. Det är så otroligt svårt att hitta boende som inte kostar skjortan just dessa datum. Som det ser ut nu kan vi välja väldigt dyra (men säkert väldigt härliga) vingårdsboenden. Inte de som är helt i topp enligt recensioner, för de är fullbokade sedan länge – men några med hyfsade utlåtanden har vi hittat. Om vi nu bara lyckas övertyga dem om att vi inte vill ha familjerum (som kostar ännu mer skjorta, minst sagt) utan ha Stella i vår säng och Max i spjälsäng. Det duger liksom gott med dubbelrum. Annars har vi hittat en alternativ grej i form av att bo på en alpackafarm (alpacka = lamabesläktade fårliknande djur), Starline Alpacas Farmstay Resort. Där får hela familjen plats och gården är väldigt barnvänlig. Dvs, pool (som även finns på de flesta vingårdsresorts), lekplats, man får hälsa på djuren, egenhushåll osv. Men det är ju ingen regelrätt vingård!
Däremot är det mitt i Hunter Valley, så med hyrbilen som vi ju har så är det lätt att åka runt på närbelägna gårdar.
Ja… det lutar åt det, men som sagt så är det ju inte regelrätt vingårdsboende som vi egentligen tänkt oss. Och det där med bondgårdar och fårfarmsboende har vi snarare sett framför oss på Nya Zealand.

Vi får se… Det lutar åt ett klick på “Boka” för alpackafarmen idag iallafall. Eller vad tror ni på..?

Och givetvis hoppas jag att alla som har tips kommenterar!

Update två timmar senare:
Nu har jag fått svar från det ställe jag mailade angående boendemöjligheterna för oss som familj, som lät väldigt dyrt enligt bokningssajterna. Ett enormt trevligt mail om att vi kan få egen stuga, sängar åt båda barnen, mer yta än vanliga rummen, ett bbq-område utanför, trevlig veranda som man kan se vilda kängrus ifrån, och “a lot of lawn area aruound the cottage for your 3yr old to run around” Detta då på ett ställe med 100% rekommendationer på Tripadvisor, ligger i topp där, och som verkar enormt charmigt. The Grange on Hermitage, se på Tripadvisor här. Och detta då alltså på en familje-vingård. Hur trevligt?!
Och detta billigare än via bokningssajterna, helt okej pris faktiskt.

Så… det får nog bli det sistnämna och eventuellt en utflykt till apaca-farmen… Hm hm hm. Bokningen bör bekräftas under dagen typ.

****************************************************************************

Se kategori “Asien & Oceanien nov-jan 11/12” i högerkanten för att läsa mer om vår resa.

  1. vad tråkigt med syster så långt borta! Hoppas du får möjlighet att komma dit någon gång, Australien är så fantastiskt! Men väääldigt långt borta.

 1. jag har ingen koll på australien men instinktivt tycker jag att alpackafarmen lät hur perfekt som helst med barn! som du skriver är det ju så lätt att ta sig runt med bilen. åh vad jag är glad för er skull över denna resa. jag älskar när folk följer sina drömmar. kram

  1. Det är nog riktigt barnvänligt och kändes som ett riktigt bra alternativ… men när nu det andra verkade så bra och plats fanns så får det nog bli det.

 2. Det sista alternativet som dök upp verkar ju underbart. Och när det är “ägare” som anstränger sig lite extra så är det alltid värt de extra kronorna (så länge det inte handlar om en förmögenhet såklart) tycker jag – Tripadvisor brukar sällan ljuga! 😉

  (Eller jo – men oftast mer på negativa kommentarer…)

  Avundsjuk så in i bängen är jag. Er resa verkar bli underbar!

  1. Tripadvisor är bästa att lita på tycker jag! Här var det visserligen bara 14 kommentarer eller nåt, ju fler desto säkrare ju, men ändå.
   Ja visst är det mycket värt om ägarna verkar bry sig! Jag fick SÅ bra vibbar av deras svar, som var så hmla äkta trevligt på alla sätt och vis.

   Ska nog bli bra… Är så himla kul även planerandet, nu börjar det kännas mer verkligt också när vi är nere på detaljnivå. Stora hela resan var så svår att greppa innan, nu kan jag mer börja längta på riktigt!

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ mig!