Att resa till Nya Zeeland med barn

Det var snart hela fem år sedan vi lämnade Sverige för en 3 månader lång resa till andra sidan jordklotet – och ett helt gäng länder på vägen. Bland annat så spenderade vi en månad på Nya Zeeland, och just sökningen ”Nya Zeeland med barn” får fortfarande många besökare att trilla in här. Dessutom har skolföräldrar kommit fram och gett sig till känna om att de råkat trilla in bloggen när de sökt om Nya Zeeland med barn – och vill ha tips för att de planerar en liknande resa. Det är så otroligt roligt!

En blogg utvecklas med åren, och för min del gäller det både sätt att rapportera och hur jag fotograferar och lägger upp bilder. Men, jag gillar fortfarande inläggen från Nya Zeeland då jag bloggade regelbundet så det verkligen går att få en bild av hur vi hade det dag för dag. Sådant gör mina minnen starkare och som läsare så blir det kanske inte så informativt i form av punktlistor, men det går verkligen att få en känsla för hur resan var – och kan tänkas bli om man ska ge sig iväg.

Jag har lagt lite tid på att gå in och uppdatera gamla inlägg så att många av dem nu har betydligt snyggare bilder och korrekta kategoriseringar och annat. Det betyder att man kan läsa alla inlägg från Nya Zeeland samlat mycket enklare – och kanske bli snäppet mer inspirerad.

Länkar till alla inlägg från resan till Nya Zeeland:

Alla inlägg om Nya Zeeland, inklusive reseinspo-inlägg
Alla inlägg från hela resan till Asien & Oceanien 2011/2012

Två bra sammanfattande länkar om Nya Zeeland med barn:

Med husbil och små barn på Nya Zeeland – Tips och info kring att göra NZ med husbil med barn.
Reseinspo: Bäst på Nya Zeeland – Topplistor (och lite botten) inom olika kategorier. Alla tipsen!

Några av resans höjdpunkter för mig:

När vi flög från Queenstown till Milford Sounds i ett 7-sitsigt Cessna
När vi gjorde Canyon Swing (som bungyjump ungefär)
När vi vandrade Queen Charlotte Track i Marlborough Sounds/utanför Picton
När vi gjorde rafting i Rotorua

Vi gjorde Nya Zeeland med barn på 10 månader och 3,5 år, och det påverkade givetvis våra aktiviteter – vad vi kunde se och göra och inte. Men så är det alltid att resa med barn, och Nya Zeeland är utan tvekan ett utmärkt resmål med barn. För den som inte är sugen på att gå in och läsa mer ovan just nu kommer här lite snapshots.

nya-zeeland-med-barn-79-av-87 Nya zeeland med barn Nya zeeland med barn nya-zeeland-med-barn-59-av-87 nya-zeeland-med-barn-44-av-87 nya-zeeland-med-barn-43-av-87 nya-zeeland-med-barn-30-av-87 nya-zeeland-med-barn-25-av-87 nya-zeeland-med-barn-16-av-87 nya-zeeland-med-barn-13-av-22 nya-zeeland-med-barn-6-av-22 nya-zeeland-med-barn-14-av-22 nya-zeeland-med-barn-1-av-87 nya-zeeland-med-barn-1-av-1 nya-zeeland-med-barn-1-av-1-2nya-zeeland-med-barn-8-av-87

Alternativ Nya Zeelandsinspiration? Lyssna på Helena som vandrade 300 mil genom Nya Zeeland i Att resa-podden!