Tack för alla kloka kommentarer om det där med Max och maten och sömnen häromdagen.

Jag tror nog som de flesta av er, att det inte är för lite mat som är anledningen att han vaknar. Även om min BVC-sköterskas gamla uttalande ”det är vad de får i sig totalt under dagen, inte sista målet, som är intressant” etsat sig fast i mitt minne.

H sa redan i veckan att vi skulle ta tag i det, för att det – som han uttryckte det ”bara är hål i huvet att vänta”. Jag förstår vad han menar, man blir ju inte piggare av små-dålig sömn i fler dar så det är värt några nätter då man kämpar lite extra. Fast han var lite trött i veckan (det behöver ju vara han som söver om för att inte landa i ”JAG VILL AMMA”-skrik) så vi väntade ändå.
Inatt var det bättre läge. Jag sov själv i sovrummet hela natten och H tog gästrummet och var uppe och sövde om. Två gånger. Sen traskade jag upp strax före 8 och då hade Max varit vaken 45 minuter. Utan mat.
Han KAN ju, Maxen. Herregud.
Vi får se hur många nätter han behöver för att bryta sömnmönstret (vakna-mönstret) den här gången.

På tal om det så var det fint med 8 timmars sammanhängande sömn, det var länge sen. Det är ju helt sjukt att få skämtsamma kommentarer om att få sovmorgon när man varit uppe flera gånger under natten. Jaja, det är på skämt, men jag har ändå blivit rätt less i sommar när det skämtats för mycket. Ni förstår, det är så koooonstigt att pappan går upp flest morgnar. Hmmpf. Ingen säger nåt om mina nätter. Eller de morgnar jag tar, som ändå är varannan till var tredje. Eller att H föredrar att lägga sig igen lite senare på förmiddagen (vi går i skift rätt ofta), eller ta en eftermiddagslur. Klart han behöver det som var uppe så tiiiiiiidigt. Alltså, jag tycker ju såklart att han gör rätt som tar en återhämtare lite senare om han gått upp först, men det är liksom ingen som reflekterar över det eller gör sig lustiga över någon timmes vila mitt på dagen.

Ja, lite bitter låter jag. Inte över min man, han är såklart ”duktig” och jämställd. Vårt upplägg funkar jättebra för oss, och vi är helt överrens. Men jag blir rätt trött på kommentarerna ändå, även om de är på skämt. Näe, ge mig 8 sammanhängande timmar på natten så lovar jag att jag också kommer studsa upp med bra humör på morgonen. Ge mig en vakentimme med omsövningar mellan 2 och 3 och en tjugominuters amning vid 4-snåret och jag finner det aningen svårare.