Denna vecka ska en hel massa nya punkter på vår att-göra-lista bockas av. En grej är visum till Thailand, och eftersom jag vet att det finns en hel del rutinerade Thailandsresenärer där ute gör jag en chansning på en fråga här.

Vi är i Thailand mellan 25 december och 31 januari. Det innebär att vi överskrider gränsen för automatiskt turistvisum vid ankomst till Thailand, vilket ger visum på 30 dagar. Därför har vi trott att vi behöver ansöka om visum på förhand, något som Towis skriver utförligt om här (trevlig blogg för övrigt, tips!). Rätt omständigt, och inte helt gratis heller – för oss som är fyra så drar det ju liksom iväg, och 2000 kr kan man ha roligare för.

Men, på en sida (se länk) hittade jag ikväll den här infon;

Ditt pass måste vara giltigt ett halvår från den dag du ska resa ut ur Thailand.
Stannar du över 30 dagar i Thailand krävs visum.

Turistvisum är max 30 dagar – och då gäller inget ansökningskrav. Man får sitt turistvisum vid gränsen. Giltighetstiden är 30 dagar och man kan förlänga det i Thailand med ytterligare en vecka.

Det vore ju alldeles ypperligt, för det är just 30 dagar plus en vecka vi är i Thailand!

Så nu är frågan, är det någon som vet om detta stämmer? Jag har inte sett den infon någon annanstans, t.ex står inget om det på allavisum.se. Om om det stämmer, var gör man denna förlängning?

Sen har jag också hört om en annan möjligtvis lite mindre lovlig variant, att göra en in-i-Malaysia-tillbaka-till-Thailand-variant utan att själv korsa gränsen… Hm. Någon som vet mer om det?

En chansning som sagt. Annars är det jag och Max som lägger en dag på en utflykt till Floragatan i veckan. Hoppas vi slipper.