Lugn skön söndag

I förmiddags efter att Stella varit på jympa med sin pappa, farmor och farfar (härlig uppbackning! 🙂 ) började vi som varje helgförmiddag prata om vad vi skulle hitta på. Förslagen haglade men till slut ratade vi alla (Tyresta, fjärilshuset, Nyckelvigen, Siggesta Gård, Stora Skuggan, …) och gjorde en enkel söder-om-söder-och-söder-sväng som involverar lite populärt för alla.

Tvärbana till Sjöstan, och där fick vi bl.a brunch på Spoon. Jag gillar verkligen det caféet, de har riktigt bra utbud med allt från hälsotallrikar till foccacia och sallader mm mm. Idag köpte vi en ”brunch för 2” för totalt 245:-, då fick vi två juice, två pannkaksportioner, en rejäl focaccia, en kärleksmums och två latte. Med andra ord tillräckligt för att mätta en hel familj om 3 (4 om Max varit vaken, han hade gillat pannkakorna han med).

Mycket gott och prisvärt på Spoon Nautica i Hammarby Sjöstad.

Sen tog vi båten över till Söder, och bara det är ju något som Stella gillar. Vi gick till Blecktornsparken, en av Stockholms absolut bästa parklekar. Där hängde vi så länge så jag fick från riktig familjemyskänsla till enormt uttråkad. Det är vad parker gör med en… framför allt en som är i parken var eviga dag. Hm.
Men men. Något för alla, är lite av mottot som gör att helgdagarna blir härliga och harmoniska, så är det ju.

Stella var så stolt och glad över att klara en klätterställning, åkte massa rutschkana och debuterade i linbana. Max gungade och plockade löv. Härlig höstdag idag med, men inte lika varmt och soligt som igår. Inget jag klagar över, tvärtom…

Nu har vi landat hemma ett gäng timmar senare och försöker tajma Max sovning med film för Stella och således en lugn stund för oss vuxna. Blogg, dator och… wordfeud. Näe, längre än såhär kunde jag inte hålla mig ifrån. Jag har verkligen försökt att INTE installera och börja spela, för jag vet hur jag är. Men nu är jag där. Tur att det inte kräver så aktiva insatser iallafall utan kan tas lite då och då när man har tråkigt. Typ i parken när Stella roar sig själv. 😉