Oktobertorsdag

Åter igen lägger vi en fantastiskt vacker höstdag till handlingarna. Det är krispig luft, färgerna är sprakande och jag mår så bra. Jag älskar hösten. Så mycket så jag nästan är irriterad över att det är så himla bra väder, för jag kommer ju inte hinna bli trött på den innan det är dags att dra just när årets gråaste månad gör entre. Fast det är okej, jag kan leva med det. 🙂

Idag skulle jag iallafall bege mig till en kollega i sjöstan på lunch, och valde att ta en promenad dit. Hur skönt som helst  (förutom att jag var genomsvettig när jag kom fram).

Det är verkligen så himla mysigt i Hammarby Sjöstad. Jämfört med vårt område som är av samma koncept (nybyggt, fullt med äldre par blandat med mest bara småbarnsfamiljer, ett riktigt boendeprojekt signerat Stockholms stad) så är det mysigare i Sjöstaden med så mycket mer grönt. Det saknar jag här. Likaså ger de låga huset ett gulligt småstadsintryck.
Fast vi trivs här, och väljer det aktivt. Det känns mer småstadsaktigt här med att man känner de flesta i parker och affärer, det känns närmare stan och mer stadslikt och framför allt så är kommunikationerna väldigt mycket bättre. Sjöstaden är större och opersonligare, men å andra sidan finns därmed såklart större utbud där.
Båda ställena har sina för- och nackdelar helt enkelt. Men båda har mest fördelar, såklart. 🙂

Så ja, lunch hos kollegan var dagens stora happening, och det var trevligt som alltid. Lite extra trevligt eftersom vi hade väldigt mycket konferenssnack att avhandla. Tre jobbmammor är vi kvar nu efter att några börjat jobba, och alla avslutar vi ledigheten med lite resor. Så idag skiljdes vi med ett ”Vi ses i Thailand!” för av en händelse kommer vi befinna oss på samma ställe samtidigt i januari. Grymt kul!