Etapp 4, Picton – Motueka – att älska Picton och Top Ten

Jag gillade verkligen gulliga Picton. Litet, vacker utsikt från alla delar av lilla staden och bara så rent.
Men stanna längre bara för det? Såklart inte.

Så idag åkte vi vidare till nationalparken Abel tasman vid 9-snåret och runt 13 landade vi i Motueka.

Resan var ingen jättehöjdare, vi gjorde några tabbar. Först tog vi utsiktsvägen från Picton istället för huvudvägen (som dock är ca 4 ggr längre då den går via Blenheim men nog tar lika lång tid). Fint men slingrigt och de tre milen tog en timme… Och utsikten – fast bättre – fick vi ju igår. Så förutom lågt tempo och jobbig körning blev Stella åksjuk och kräktes.
Well well.

Vägen vidare var ordentligt slingrig den med, det sög i magen mellan varven. Ingen resa min mamma hade velat vara med på med sin höjdrädsla.
Fast det var såklart samtidigt lite häftigt på sitt sätt, och vi tog oss säkert framåt i makligt tempo. Och slogs än en gång av den mäktiga naturen. Vackert.

I Nelson stannade vi till för lunch. Då var barnen (och vi) väldigt hungriga så det var verkligen hög tid. Fresh seafood sa skyltarna, schysst tänkte vi.
Synd bara att det handlade om att handla råvaran fisk över disk. Till oss fanns bara fisk and chips och i sällskapet var energin låg. Det fick duga. Usch säger jag bara, lågvattensmärke! Aldrig mer fish & chips (även om jag mest bara petade i det)!

Tack och lov klarade barnen sedan de sista 4 milen vakna så vi kom till Motueka i god tid.

Givetvis checkade vi åter in på en ”Top Ten”-camping. Nu har vi fattat att de är överlägset bäst. Fräscha, supertrevliga och barnvänliga. Man får bästa läge och utsikt ihop med bästa faciliteterna. Här är poolen till och med uppvärmd, 28 grader uppskattar de tre i sällskapet som gillar att bada. Från vår plats vid husbilen ser vi såväl snöklädda berg som den välskötta lekparken. Top Ten, lägg det på minnet om ni någon gång ska campa i Nya Zealand! Vi har blivit medlemmar (rabatter mm) och kommer vara dem trogna från och med nu. 🙂

Ikväll hänger vi runt vid campingen och hoppas att monsterträningsvärken från igår hinner gå över tills imorgon. Då väntar ny vandring, fast ”bara” två timmar den här gången. Ihop med en massa båtåkande. Vi tror och hoppas att det blir en bra kombination som ger oss mycket Abel Tasman på ett passande vis!

Fina Picton!

20111117-171455.jpg

Familjebadrum enligt Top Ten. Har barnbadkar, dusch, toa, skötbord mm. Praktiskt!

20111117-171501.jpg

Och uppskattat!

20111117-171512.jpg

På ena kullen, snart på nästa kulle. Hua.

20111117-171522.jpg

Dagens husbilsplacering. Snöklädda berg i bakgrunden.

20111117-171528.jpg

Och åt andra hållet lekpark och pool, och bortanför det kök och bbq-område.

20111117-171535.jpg
Poolhäng på seneftermiddagen. Max simmar jättebra med sina puffar nu!