Etapp 11, Christchurch – Kaikoura

Visst finns det saker att göra runt Christchurch också, men vi var bara inte sugna på det. 18 mil längre norrut ligger staden Kaikoura, och där är mycket av fokus på djur och det passar uppställningen i den här familjen allra bäst.

Med fina vägar anlände vi vid lunch utan ett enda stopp. Skönt.

Det har blivit lite väl mycket åkande de sista dagarna. Max bryr sig inte, för han sover mest och underhålls sen av sin syster som tycker att det är enormt tråkigt när han sover. Jag och H har inte heller något emot det, det är ju hur mysigt som helst att åka bil i fantastiska landskap. Den som tröttnar är Stella. Hon är superduktig att åka men kan efter lång tid uttrycka att hon tröttnat.
Så det var henne vi fick övertala idag, med löften om vad som fanns vid målet.

Får och lamm var det vi lockade med. Så efter att vi landat i Kaikoura, fått i oss lunch, checkat in på finfin Top Ten och lekt loss lite och konstaterat gulligt ställe så fick vi leverera enligt löften. Vi åkte till en farm som gjort fårklippning till show (vilket vi alltså läst om innan). Stella fick mata lamm med ”vällingflaska”, bära ett 3 dagar gammalt lamm, se får bli klippna mm. Total succé.

26 graders värme och trevligt sällskap på campingen gjorde oss extra glada.

Mitt under kvällens grillning drog dock ett riktigt väderomslag in. Massa blåst och en timme (och en riktigt god middag) senare kom också regnet. Damn it.
Imorgon ska temperaturen sjunka med 10 grader till 16, det gillar vi inte. Fast om det är så, så är vi iallafall på ett mysigt ställe.

Valar och sälar är det som gjort Kaikoura mest känt, vi får se om det blir något av med det imorgon.

20111128-233012.jpg
Alla vi barn uppskattar studsmattan. Fina berg, visst!?

20111128-233019.jpg

Kaikoura har fina stränder också, fast bara badvänliga för sälarna.
20111128-233028.jpg
De flesta bilder blev tagna med systemkameran men här en från iphonen. Stor händelse i Stellas liv. Visst kan man göra detta hemma i Sverige också, men ändå – så NZ och sån lycka. 🙂
30 miljoner får i landet för övrigt, 4 miljoner invånare.