Kaikouras bästa – med varning för åldersgränser

Djuren och systrarna N och L (4 och 6 år) från norrlandskusten, om ni frågar Stella.
Som de lekt! Ren lycka! Och ja, vi har haft det bra vi med som umgåtts med de väldigt trevliga föräldrarna. 😉

Kaikoura och djur var det ja. Det alla gör här är att åka ut med båt för att kolla valar, delfiner och sälar.
Det tänkte vi också göra. Vi har hela resan tyckt att båt är den mest klockrena aktiviteten med barnen, så vi blev hyfsat förvånade då alla olika båtturer har en åldersgräns på 5 år.
Well well. Alternativet med helikopter fanns, men vi känner lite att vi ändå sett valar (killen whales/waka’s) i Auckland, så riktigt så angeläget kändes det inte. Inte så att vi behövde köra en dyr helikoptertur, liksom. Det gör jag hellre på andra ställen än över hav känner jag.

Men sälar. De finns det möjlighet att se från land så det blev dagens mål nummer ett. Och jodå, sälar såg vi, i massor. Precis bredvid oss vid strandkanten. Stella mäkta imponerad, och vi med.
Kul!

20111129-222941.jpg
Sen tog vi en promenad till en utsiktsplats på det och valar simmandes runt de båtar som var ute på valsafari lyckades vi iallafall se på långt avstånd. Alltid nåt.

Efter lunch i ett som utlovat kyligt Kaikoura åkte vi sedan till en bondgård. Att ur handen mata alla möjliga djur, inklusive lamadjur, dvärgkängurus, alpackas mm, var faktiskt rätt coolt även för oss vuxna. Fast det är alltid en utmaning med dylika besök med barnen, för vi är så ovana vid djur så vi har svårt att förmedla ett avslappnat förhållningssätt vid de skräckinjagande bjässarna (not). Ponnyridning på det och Stella var iallafall grymt nöjd med aktiviteten.

nya-zeeland-med-barn-68-av-87 nya-zeeland-med-barn-71-av-87 nya-zeeland-med-barn-70-av-87 nya-zeeland-med-barn-69-av-87 nya-zeeland-med-barn-64-av-87 nya-zeeland-med-barn-65-av-87 nya-zeeland-med-barn-66-av-87 nya-zeeland-med-barn-67-av-87 nya-zeeland-med-barn-61-av-87 nya-zeeland-med-barn-62-av-87

Japp, en rackarns massa djur blev alltså summan av Kaikoura så nog förtjänar vi lite mer vuxenuppskattade aktiviteter nu? Jag pratar givetvis vingårdar i Blenheim. 🙂 Morgondagens destination.