Middagsmat à la Nya Zeeland

Vi har blivit såna där som äter samma sak varje dag. I princip. Vi grillar kanske två kvällar av tre och då ser det ut såhär med ytterst liten variation.

20111205-134257.jpg

Någon form av biff. Vi har köpt lamm några gånger men aldrig fått det riktigt bra (vi har begränsat med kryddor), så oxfilé eller rumpstek blir det oftast (man kan inte tro att jag inte åt kött i 8 år). Supergott och väldigt billigt. Tyvärr innebär grill här enbart gasol så riktig grillsmak blir det ju inte, men gott.
Till äter vi salsa. Varje gång. Avocado, tomat, rödlök och majs är givna ingredienser, mango och gurka står för variationen. En yoghurtsås.
Och så ytterligare någon grönsak på grillen, här champinjoner men nästan alltid sparris. Den är grym här och exakt i säsong så den säljs i små stånd ut med gatorna till och med.
Sen har vi svårt att hålla oss ifrån vitlöksbröd till.
I glaset lokalt rött eller cola light.

Oftast äter vi i gemensamma köket, det är rätt kyligt om kvällarna och som den fryslort jag är tycker jag inte att maten är lika god om man inte är helt avslappnad. 🙂 Men ibland tar vi plats ute.
Och precis som hemma föredrar vi att äta lite senare, vid 8 när barnen somnat. Alltid i Max fall, förhoppningsvis i Stellas. 😉