Sista dagen på Plantation Island

Imorse vaknade vi till lite molnigare väder. Om jag förstått det rätt så är det nu början på sommaren här, och den är varmare och fuktigare. Redan på octopus hade vi lite lätt regn en stund några av dagarna, och här hade vi riktigt monsunregn första kvällen, sådär så det riktigt forsade ner och allt blev översvämmat inom loppet av en halvtimme.

Lite dis är ju dock det bästa som finns när man reser med barn (och inte är så intresserad av att pressa i solen, men vem håller fortfarande på med sånt..?), så idag blev det en hel förmiddag på stranden. I like. H är en enorm poolförespråkare, och även om jag också tycker det är skönt att slippa sand och tycker att poolbad är kul och enkelt så är det ju så mycket charmigare vid havet. Vackert, vågskvalp, bris – överlägset.
Barnen hade båda jättekul, Stella med australienska jämnåriga tjejen Abby hon hängt lite med här, och Max grävandes i sanden och krypandes i vattenbrynet. Och jag fick en långpromenad på stranden också (värsta hälsoresan här, tennis igår igen). Topps!

Efter lunch och efterföljande poolbad tog vi en sväng till kids club, som Stella tjatat om men som inte blivit av tidigare. Åter igen fick de njuta av massa leksaker, snacka om svältfödda på den fronten stackars barn. 😉

Om en stund (4 pm) går båten mot fastlandet och vi känner oss klara med Fiji.
Eller alltså, jag skulle gärna åka tillbaka en dag (men inte till plantation Island) men vi är nöjda för den här gången. Nu blir det en natt i Nadi och sedan mot Sydney imorgon i ottan, overkligt med stadsliv och västerländsk stämning igen! Det ska bli kul, men en del av mig har fått mersmak på solsemester i härlig kultur och ser samtidigt fram emot Thailand. Lyxigt va!

20111218-145742.jpg

20111218-145751.jpg

20111218-145757.jpg

20111218-145805.jpg

20111218-145812.jpg

20111218-145818.jpg
Just ja, barnen har varit lite krassliga här. Stella badade till sig urinvägsinfektion – enligt läkaren en följd av lätt uttorkning. Hm. Här var iallafall rätt ställe att bli lite risig på, läkarmottagning på området, bara att gå in. Så Stella fick medicin efter första symptomen (en febrig kväll följt av ont kiss dagen efter) och blev bra på nolltid. Max har haft lite feber han med så han har vi öst i vatten och juice, och så har han fått välling även på morgonen. Förråden sinar kraftigt, tur vi får en laddning med Forssblads på Koh Lipe! Allmäntillståndet är hur bra som helst dock så inget mer än så.

Följ mig!

Mer läsning...
Reseinspo: Med husbil och små barn på Nya Zeeland