Förskoleplats

Max har fått förskoleplats. På Stellas förskola, en annan avdelning – de är tre avdelningar totalt med ca 15 barn på varje.

Tjoho, trumpeter och serpentiner och allt sånt!

Eller?

Ja, så borde jag ju känna. Vi har sökt plats från april för att vara säkra på att få plats i maj. Och nu har vi fått det, och det på förskolan som är vårt förstahandsval. Fantastiskt.

Men usch, jag känner att han är så liten. Min bebis ju! 
Vi tyckte ju att Stella kändes lite väl gammal när hon var 19 månader, så vi vill inte vänta så länge som till efter sommaren, och inskolning i maj skulle ge en Max på 16 månader och det kändes ju då lagom på papperet. Men nu vet jag inte, på något vis känns april och 15 månader så – för litet.

Jag vill dock inte gå hem igen, inte ens på deltid. Och förutom att jag inte vill så funkar det inte riktigt. Att H skulle gå ner i tid vore min högsta önskan. Halvtid för Max före sommaren, eller iallfall max 9-15, skulle kännas betydligt humanare.

Kluven, ja.