Söndagssol, skridskor och sjukstuga

Få uppdateringar på FB och i bloggar idag har handlat om annat än vädret och härliga aktiviteter i detta. Det har varit helt fantastiskt! Ni vet, snö men ändå en smygande ”värme” i luften genom en strålande sol vars strålar börjar kännas av, grader runt noll och bara så otroligt vackert.

Vi kom inte iväg ut så tidigt eftersom vi hade en längre biltur på agendan, men lagom efter sen lunch och till Max eftermiddagssovning tog vi oss ut. Tur att vi inte behöver ge oss iväg så långt för att få kvalitet i naturen!

Vid Kajen har vi nämligen detta – en skottad liten skridskobana just vid badbryggan. Hur charmigt?

20120212-210155.jpg

Vi fick sällskap med J och lille T också, trevligt!

20120212-210350.jpg

Max skulle ju sova han. Han har det minst sagt mysigt i åkpåsen från 7 AM enfant. Jag är snarare rädd att han ska bli för varm. Nu måste han ju liksom ha overall på sig då han är ute i snön också, förra året låg han i bara body (!) i åkpåsen.

20120212-210409.jpg

Fast han mös. Iallafall i början, sen blev han övertrött och arg.

20120212-210446.jpg

Stella då, jo hon var på ett strålande humör. Tydligen hade hon haft feber inatt men idag var det bra igen. Hon fick inviga fina Helly Hansen-mössan som matchar overallen så fint.

20120212-210428.jpg

 

Sen fick hon testa skridskor. I Borlänge i helgen fick hon nämligen ta över kusin Nils gamla. Vi hade inte tänkt köpa några åt henne i år, då vi känt att hon nog är för liten – men nu blev det ju superbra att kunna testa lite!
Leendet på bilden är lite lätt skeptiskt, och så var det också. Hon tyckte det var jättesvårt. Däremot blev jag lite imponerad av hennes inställning. Vi har pratat mycket om att det är svårt och att man ramlar i början, och att det är något man verkligen måste öva på. Så trots oerhörd uppförsbacke höll hon gott mod.

20120212-210502.jpg

Svårt att lära sig av oss dock, vi är inte direkt några stjärnor. Fast vi har skridskor, kan åka hjälpligt iallafall och tycker det är kul. Alltid nåt.

20120212-210522.jpg

J hade fixat fika, så en snabb sådan blev det på bryggan. Mysigt!
Stella började då klaga lite på att hon frös.

20120212-210536.jpg

Så vi avslutade med lite snowracer och slalom (flera åk med bra balans och glada miner, vi gillar!). Sen ville Stella gå hem. Hon frös massor och när vi istället för att gå hem tog en promenad höll hon på att somna i vagnen.

Mycket riktigt, väl hemma vägrade hon äta och vi märkte att hon var hängig. En timme senare hade hon hög feber, stackarn.
H som också känt något lite lurt under dagen gick också in i väggen. Jag och Max fick hålla ställningarna.

Så imorgon har en krasslig H hand om två barn hemma. Jag har en superintensiv dag på jobbet framför mig och åker på kvällen iväg för övernattning med jobbet. Tufft utgångsläge… Hoppas de kryar på sig, och i det här fallet kanske allra först H så det inte blir värsta kaoset hemma imorgon!