En liten prinsessa

Tidigt imorse kom Sverigest mest efterlängtade bebis – Victoria och Daniels lilla prinsessa. Inte alls många timmar senare fångades de på en första bild med sin lilla bebis i ett babyskydd. Victoria i slätkammat hår och med fräsch kappa. Stackarn. Ingen velourdress och raggsockor i ett kalt rum på BB där inte. Kul för henne att hon klarade att stå iallafall.

Var det inte ljuvligt när Daniel sa ”känslorna är all over the place”. Så äkta!
Sen ser de ju ut precis så som man känner sig – som att man åkt in till sjukhuset och stulit ett litet barn som det är helt okej att ta med sig i ett babyskydd. Surrealistiskt.

Sen åkte de hem, och nu på kvällen läser jag i tidningarna hur hela familjen är på väg hem till dem för att inspektera nyfödingen. Mamma och pappa, lillebror med flickvän.
Såklart, för snart är ju bebisen 15 timmar, det är hög tid!

Nej fy, just det där avundas jag dem inte. De lär väl inte ha något val direkt. Annars känns det som att makten att bestämma över sin egna första tid som familj, med en ny familjemedlem, är så otroligt viktig. Visst är det ett barnbarn, en syster/brorsdotter och dessutom Sveriges prinsessa som kommit, men först och främst så är det deras barn. En bebis som just lämnat sin mammas mage, och det är få – ingen – annan än barnets mamma och pappa som har riktigt rätt till barnet då. Så är det.
Då vill man bara ligga och snusa på lilla hjässan och låta timmarna flyta iväg, i sin egen lilla kokong. Där och då finns ingen omvärld.

Så nej, jag avundas dem inte hela representationsprylen de får inleda sitt liv som familj med.

Jättekul dock med en liten prinsessa, det måste jag säga. Jag är rätt mycket rojalist faktiskt, tycker att vårt kungahus är bra ambassadörer för Sverige. (fast kungens blunders kan ju lätt diskuteras)
Och om inte annat är det ju kanon att ha en prinsessa att visa upp bilder på när (om) Stella kommer in i en prinsessperiod. Inte en enbart fin och söt prinsessa med klackskor, krona och guuulliga kläder utan en visserligen söt men helt normal bebis som bajsar och kräks som alla andra bebisar. 🙂

Namn då, det ska bli kul att höra vad de valt. Jag tippar på Alice. Ett superfint namn som är klassiskt och kungligt men ändå ett namn av sin tid.