Superfood från Blueberry

Det snackas mycket ”superfood”, och det innebär alltså mat och råvaror som är maxade med nyttigheter som vitaminer och antioxidanter, och givetvis är det naturligt och ekologiskt som gäller. Gojbär är stora snackisen för tillfället, och blåbär är en klassiker i kategorin.

Jag är inte så brydd och medveten som jag kanske borde, men när det är lättillgängligt gör jag gärna rätt val. Lat-nyttig.

Blueberry är ett sådant ställe. Mitt emot SATS regeringsgatan, i bottenvåningen på NK, hittar man en av Stockholms fem caféer.
Blueberrys intention är, enligt deras hemsida, ”att göra hälsa och hälsokost lite modernare, lite snyggare och framförallt mer inspirerande”.

20120223-201121.jpg

Idag var andra dagen i rad jag åt deras wrapmeny till lunch. Med andra ord andra dagen i rad med träning på SATS Regeringsgatan på lunchen. På Blueberry får man för 89:- en matig wrap med massa frön och nyttigheter (igår med lax, idag vegetarisk med fetaost och rödbetor mm), en supergod och fräsch smoothie (igår blåbär, idag jordgubbe) och en minibit mörk choklad. Inte helt billigt men ändå okej pris för ett så bra koncept.

20120223-201012.jpg
Smoothien perfekt framför datorn som avslutning på lunchen, wrap med massa goda och nyttiga råvaror som synes på innehållsförteckningen.

Blueberry är således dagens tips för den som vill ha en hälsosam och snabb takeoutlunch. Sibyllegatan, NK, Stureplan, Rörstrandsgatan och PUB är ställena kedjan huserar på i Stockholm.