Liten stor kille

I veckan var H med Max på ettårskontroll. Hyfsat sen då, som den snart-14-månaders-kille han är.

Han mäter 83,5 på längden och väger 11,2. Så med det följer han sin kurva (två över på längden, mitt på strecket på vikten).

Han äter för övrigt som en häst för tillfället. Inte allt, nej nej. Och framför allt har vi inte hittat en enda barnmatsburk som går hem, vilket är lite synd för det är ju himla smidigt att kunna ta med.
Men han äter mycket, och inte minst slevar han in som en galning när han får äta själv (nästan alltid). Han har riktigt bra teknik med skeden, så när han börjar dagis kommer det där med äta-själv inte vara några större problem. Fast utan haklapp? Ojoj, skaffa flera tröjor tänker jag…

Apropå stor i maten så gäller det frukosten inte minst. Först får han en välling på morgonen. En timme senare käkar han 2,5 smörgåsar (typ lingongrova) med leverpastej och plockar dessutom med lite havre fras.
Betydligt mer än mig och H!
Bara en timme senare slukar han girigt en hel banan. Så det är inte konstigt att lunchen vid 12-snåret är lite mer normal i portionen. Mellis på eftermiddagen går alltid i, och till kvällen äter han åter en enorm portion. 8 fiskbullar och massa ris är inget konstigt. Och 200 välling en timme senare.
Ämnesomsättning multi? Oh ja. Han brås på sin far. Vilken tur.

Angående BVC-besöket så gick vaccinationerna bra och han fick inga sviter efter dem. Skönt.