Det finns ett plagg som jag anser överlägset alla andra, och det är skaljackan från Polarn. Stella har haft flera stycken och de är bara så otroligt bra.
I höstas blev jag allmänt anti regnkläder i galonmaterial, och lät Stella ha bara Polarn-jackan även i ösregn. Jag bad hennes lärare på förskolan hålla koll på om hon blev blöt. De flesta barnen dubblade liksom med galonjacka utanpå, men vad är då poängen med material som andas? Och enligt Polarn ska de ju vara helt vattentäta liksom.

Och mycket riktigt, jackan höll helt torrt även i blötaste ösregn. Så vad är poängen med ”vanlig” regnjacka, som inte andas för fem öre? Nej, de jackorna har gjort sitt här hemma. Jag skulle dock gärna komplettera med en riktigt tunn skaljacka som typ de från Isbjörn, för att ha när det är för varmt för Polarn-jackan, men de är bara för dyra. Det är dock något jag håller utkik efter, för hellre bra kvalitet åt Stella och så kan Max ärva sen.
Lager på lager och funktionskläder gillar vi, och det enda i galonväg som fortfarande är välkommet är hängselbyxor.

Stellas senaste jacka har blivit för liten. Den var beige och nu är jag trött på färglöst. Men samtidigt är det ju fint med klassiskt… Svårt. De nedan är fina och Stella skulle ju lätt välja den gröna om hon fick välja själv. Men näe, jag tror det blir marint den här gången. Eller turkost… Eller grönt. 🙂

20120303-220208.jpgJag brukar oftast ligga steget före på de här jackorna, och köpa i slutet av antingen vår- eller höstsäsong och ha till storleken/säsongen efter. Men eftersom vi var borta i höstas så missade jag det. De är dock ändå värda fullpriset som ligger på 7-800 kronor med tanke på att de har den i ungefär ett år och att den sedan utan tvekan är fin nog att ärvas av minst ett barn.