Semesterlängtan och Sverigetankar

Jag längtar efter semester nu. Inte för att jag är trött på jobbet – för på sätt och vis skulle jag kunna jobba på länge utan behov av semester, vilket jag antar är tack vare att vi var utomlands hela vintern och fortfarande har semester, värme och familjetid färskt i medvetandet.
Men i takt med att det ändå närmar sig så kommer ju ändå tankarna. Och oj, vad splittrade de är.

För ganska många är de som är utomlands under juni, och rapporterade om det via bloggar och Facebook. Jag blir väldigt sugen – på dagar som verkligen är varma på riktigt, och framför allt på kvällar som inte alls kräver någon tröja. Något man i Sverige faktiskt inte alls kommer ifrån. Värme där man verkligen mjuknar upp inifrån. Det är svårt att få i Sverige, jag fryser i princip alltid på ett eller annat sätt.

Och så har jag lite ångest. Ångest över att förra årets semester bjöd på så få riktiga sommardagar. Att det alltid var rätt kyligt, och regnade typ varje dag. Jag vägrar uppleva en sån sommar till, jag får rysningar bara jag tänker på det! Sen är det där med förra sommaren lite speciellt, för Max var liten och vi sov dåligt pga att vi sov i samma rum hela sommaren. När vi fick vara inne pga vädret var det svårt att roa en halvåring och en 3-åring, i små sommarstugeytor.
I år packar vi passen när vi lämnar stan!

Fast. Grejen är att jag inte längtar utomlands alls egentligen, till sönderbränt gräs, kvällsmörker och svenska turister som paxar solstolar i ottan. Det jag längtar efter är dagg mellan tårna, en stor gräsyta, varma insjöar, magiska kvällar med svenskt sommarljus, kvällsdopp, en sol som går ner mot faluröda byggnader och ger det där skenet. Världens varmaste sken.
Skrattande barn i fula plastpooler, löpturer längs charmiga småvägar, grävande efter daggmaskar, matande av får och kaniner, studsmattor. Svenska jordgubbar i skuggan, doft av gott kött från kolgrillen.
Allt det. Det längtar jag efter. Bästa bästa sommaren.

För ja, vi stannar i Sverige i år som vanligt. Dalarna, Halmstad, Köpenhamn (två nätter barnfritt), Småland och Stockholm står på agendan. As simple as that. Allt man behöver. Om nu bara vädret inte sviker i samma utsträckning som förra året. Snälla, leverera!

20120621-192410.jpg