Det var ingen storshopping idag direkt. Jag hade lite grejer från tag-själv-lagret på listan när jag närmade mig det, men valde att inte hämta någon av prylarna. Det kanske inte var helt perfekt ändå. Det kanske var mest bara för att jag så gärna ville, och var så less på det som behöver bytas ut. Äh, jag väntar.

Men lite smått och gott såklart!

Jag köpte en hängare och burkar till Stellas rum, något som passar bra med hennes långa skrivbord som utnyttjas flitigt. Ja, det var jag som borrade! Ja, jag använde plugg! På iallafall ena sidan. Det sitter väl uppe så länge det sitter uppe. 😉

20120906-205656.jpg
Efter bilden togs har Stella flyttat in med sina whiteboardpennor mm.

Jag fimpar nu de gamla fula underläggen som barnen haft – två helt olika barnvarianter, slitna och fula. Istället har de fått tråkiga vuxenvarianter men de brydde sig noll och det ser faktiskt betydligt snyggare ut med enhetliga som passar bordet. Och så fick det bli sitsar till stolarna också, ombonat och lite mysigt sådär.

20120906-205704.jpg

20120906-233359.jpg
Ja, bi klarar ju oss utan tabletter egentligen. Men om de behöver så kan vi ju lika gärna ha fyra på, för symmetrin. Hur nu en extra stol går ihop med det. Hm.

På Max rum kompletterade jag med en matta. Nej, det är snyggare med bara den gamla, och ser mindre stökigt ut också. Men nu tycker ju jag att stylish shabby chic-barnrum aldrig kan överträffa glada, lekvänliga rum. Som barnen faktiskt vill vara i. Max älskar att leka med bilar (ordningsföljden är för tillfället 1) bygga duplo 2) bollar 3) bilar) så en matta för 99:- som är rolig att köra på känns som en hit. Och ja, han lekte där hela kvällen. Och ja, varje minut han leker på sitt rum är en glad minut. Sen tycker jag rent allmänt att det är mysigt med mjuka mattor på barnens rum. Vi vuxna spenderar väldigt mycket tid där också vill jag lova. 🙂

20120906-205710.jpg

Fast alltså, det var ju lite stöktigt vid fototillfället också. Han var ju mitt i leken, liksom, det blir lätt så då.

Och så satte jag upp ett par mysiga sänglampor, liknande Stellas (som är som en blomma). Jag borrade och fick i plugg och skruv i lämplig storlek i hälften även här. Dålig utrustning! Så vi får väl se om han drar ner dem eller inte. Fina var de iallafall.
Sen hade jag en plan på att köpa ett par hyllor att sätta över sängen, två likadana på höjden – men så hade de jag siktat in mig på utgått i vitt och då blev jag så förvirrad och fick beslutsångest så det blev inga alls. Jag ville ha de här fina som Stella också har. Jag gillar den mjuka formen som känns ”lättare” än hela rektangulära. Svarta känns också för mastigt. Djup suck på den!

20120906-205716.jpg
Jag kan redan se fram lite emot att Max byter till större säng. Då får han ta Stellas och hon får en lite högre (sån där ”halv loftsäng”) som rymmer saker/myskoja etc under. Synd bara att den prisvärda från IKEA är i furu. Dessutom skulle jag gärna ha en som är som en vanlig barnsäng i storlek, 165*75 ca. Det räcker i flera år till och då känns större onödigt i hennes lilla rum. Sängtips någon?
Typ såhär (denna är både ljuvlig och smart då den är påbyggnadsbar), men kanske inte för 3500:-…?