funkishemmet hus

Med hemmet i fokus. Funkishemmet.

Vi är snart ett år inne i Corona-livet. Det där med mycket mer tid i hemmet och mycket mindre tid till resor och utsvävningar. De är närmare noll.

Jag har blivit så hemmakär i år. Eller, jag har varit det sedan vi flyttade till vårt hus för 6 år sedan, och innan dess var jag det i våra två lägenheter på Liljeholmskajen och innan det trivdes jag så i vår tvåa på Gullmarsplan. Så visst – det är inget nytt.

Å ena sidan har jag alltid velat ha en viss distans till mina hem. Som i att de är betydelsefulla men inte allt, att basen är viktig men att perfektionism eller allt för mycket fokus på det är rätt ovärt. Jag lägger betydligt mycket mer värde i upplevelser. Men å andra sidan så är trygghet och trivsel hemma något fundamentalt, så viktigt, och jag tycker så mycket om att ha fint omkring mig.

Vi köpte ett färdigrenoverat hus tänkte vi, då för 6 år sedan då vi föll pladask för vårt hem, och så höll det sig också i många år. Men så fick vi behov av ändringar i köket och tog ett beslut om att göra om det och ett lappat golv åkte med av bara farten och blev bytt, och sen var det ju dags för badrummet och nu vet jag inte hur många delar här hemma som är totalt orörda. Inte många. Vi har hittat hem i vår stil hemma, även om det alltid kommer finnas saker som skulle kunna göras om och bättre och möbler som gjort sitt och borde få vandra vidare. Det är på många sätt rätt skönt att vi började med det vi hade, gjorde kompletteringar på Blocket (och lite nytt såklart) och nu pö om pö lyfter. Det känns lagom, rimligt.

Men jo. Renoveringarna inomhus har varit rätt roliga, och fixet utomhus tröttnar jag inte på. Och med hemmatiden detta år så är det kanske inte någon högoddsare – att jag nu kompletterar och gör ett instagramkonto för vårt hem specifikt; Funkishemmet. Följ gärna med där!
Alla gamla inlägg är också flyttade till en kategori här på bloggen med samma namn, du hittar “inredningsbloggen” (ish) Funkishemmet här.

Så vad väntar framöver? Möbelmässigt en ny matta för att passa med nya sofforna och tv-bänk och lite så både i vardagsrum och övervåningens allrum, och renoveringsmässigt ett bastubygge och öppnandet upp mot terass på utbyggnadstaket, bygge av förråd och carport och – ja, vi får väl se?

Men jag ska resa 2021 också, det ska jag. Antingen eller ligger inte för mig, och längtan ut är stor – lika stor som trivseln hemma.

 1. Vet inte riktigt hur jag ska manövrera din blogg, men jag försöker såhär! Angående din fina analys i “En grå, lång Stockholmsjanuari”… Gissar att du pratat med Annika en del om skammande och katastrofer och värst hit och dit. Jag påminner ofta mina nära och kära om detta som jag skrev för några år sedan:

  https://monnah.se/?p=15255

  Vi människor är överlevare. Och överlever inte vi så överlever jorden. Jag är ledsen över den väg människorna överlag valt att slå in på. Vem är det mest synd om? Vilken katastrof kan vi sko oss på idag? Vem är ondast? Vem har det bäst (för det måste väl vara på någon annans bekostnad)? Hur kan vi mygla så andra tror att vi är goda så de inte upptäcker att vi är helt vanliga människor med både ont och gott i oss?

  Hoppas du får njuta i nuet många gånger framöver. Att du får känna livet i dig och vara nöjd med stort som smått. Och tack för att du är en så fin vän till min syster! Må ni ha många fina upplevelser tillsammans framöver, hur de nu än kommer att se ut.

  1. Tack för din superfina kommentar, Monnah.
   Åh! Så intressant läsning!
   Visst är det en tung utveckling, och jag tycker det är svårt att navigera i den. Jag är också rädd för att tystna – i att stå i en ände som någonstans inte gör alla rätt men samtidigt som försöker hålla perspektivet och ta in fler än liksom de enklaste. Stå för det grå, och ibland det svarta och ibland vita i allt det inte svartvita. För att jag tror att det behövs. Tystnar vettiga röster (hehe om jag får kalla min det) i ett “orkar inte” så tror jag det är farligt på sikt, liksom.

   Tack snälla också för lyckönskningar kring nuet-njutande. Jag är bra på det så jag lovar – ska omfamna och säkra det.

   Kram och tack igen <3

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ mig!

Mer läsning...
badrum norrvange light grey tapwell
Vårt badrum – Norrvange och Tapwell