funkishemmet hus

Med hemmet i fokus. Funkishemmet.

Vi är snart ett år inne i Corona-livet. Det där med mycket mer tid i hemmet och mycket mindre tid till resor och utsvävningar. De är närmare noll.

Jag har blivit så hemmakär i år. Eller, jag har varit det sedan vi flyttade till vårt hus för 6 år sedan, och innan dess var jag det i våra två lägenheter på Liljeholmskajen och innan det trivdes jag så i vår tvåa på Gullmarsplan. Så visst – det är inget nytt.

Å ena sidan har jag alltid velat ha en viss distans till mina hem. Som i att de är betydelsefulla men inte allt, att basen är viktig men att perfektionism eller allt för mycket fokus på det är rätt ovärt. Jag lägger betydligt mycket mer värde i upplevelser. Men å andra sidan så är trygghet och trivsel hemma något fundamentalt, så viktigt, och jag tycker så mycket om att ha fint omkring mig.

Vi köpte ett färdigrenoverat hus tänkte vi, då för 6 år sedan då vi föll pladask för vårt hem, och så höll det sig också i många år. Men så fick vi behov av ändringar i köket och tog ett beslut om att göra om det och ett lappat golv åkte med av bara farten och blev bytt, och sen var det ju dags för badrummet och nu vet jag inte hur många delar här hemma som är totalt orörda. Inte många. Vi har hittat hem i vår stil hemma, även om det alltid kommer finnas saker som skulle kunna göras om och bättre och möbler som gjort sitt och borde få vandra vidare. Det är på många sätt rätt skönt att vi började med det vi hade, gjorde kompletteringar på Blocket (och lite nytt såklart) och nu pö om pö lyfter. Det känns lagom, rimligt.

Men jo. Renoveringarna inomhus har varit rätt roliga, och fixet utomhus tröttnar jag inte på. Och med hemmatiden detta år så är det kanske inte någon högoddsare – att jag nu kompletterar och gör ett instagramkonto för vårt hem specifikt; Funkishemmet. Följ gärna med där!
Alla gamla inlägg är också flyttade till en kategori här på bloggen med samma namn, du hittar ”inredningsbloggen” (ish) Funkishemmet här.

Så vad väntar framöver? Möbelmässigt en ny matta för att passa med nya sofforna och tv-bänk och lite så både i vardagsrum och övervåningens allrum, och renoveringsmässigt ett bastubygge och öppnandet upp mot terass på utbyggnadstaket, bygge av förråd och carport och – ja, vi får väl se?

Men jag ska resa 2021 också, det ska jag. Antingen eller ligger inte för mig, och längtan ut är stor – lika stor som trivseln hemma.