Söndagshäng

Idag tog vi oss en riktigt lugn förmiddag. Till min stora lycka kändes halsen bättre även om en viss extra trötthet fortfarande fanns kvar. Jag vitaminboostade med mango-banan-ingefära-smoothie, alldeles för länge sen!

Vid lunchtid tog vi en liten promenad till Färgfabriken, en utställningsplats för konst, arkitektur och samhällsutveckling. Det var inte det vi var ute efter. Mycket är jag, kulturell är dock inte en sak av dem.

20121104-200946.jpg

Vi var såklart ute efter cafeet. Trots att det ligger så nära oss (i Gröndal) har vi inte varit där förut men vi har hört mycket gott om det. Och kan bara instämma! Brunchmenyn bestod av 5-6 småtrevliga rätter till lagom pris, men framför allt var det väldigt smakfullt där inne. Vitt och cement, allmänt snyggt.

20121104-200957.jpg
Max fick sova i vagnen utanför, vi käkade god raggmunk. Kolla fina baren (med rättigheter), och infällda vattenkranen – snyggo.

Hela området där i Gröndal ner mot vattnet ska vad jag hört vara lite sådär konstnärshängigt. Inte vet jag, men ibland tycker jag att såna här ruffiga omgivningar är riktigt coola. Sen vaknar mitt småborgerliga Svensson-jag och tycker att det är galet att det här alldeles ypperliga läget utnyttjas till att bygga bostäder istället. 😉

20121104-201015.jpg

På seneftermiddagen åkte mina föräldrar vidare och barnen verkade rätt uttråkade (det blev väl lite kontrast när världens bästa lekmorföräldrar åkt) – så när H behövde göra ett ärende (se nedan) så tog jag en sväng till SATS Södra Station så de fick leka lite på miniSats. Jag kände mig som sagt inte helt hundra men inte sjuk heller – så jag tog den lilla energi jag hade och klämde till med ett styrkepass med tunga vikter. Mycket skivstång. Jag glider fortfarande omkring bland maskinerna och ser skeptiskt på dem, fattar alldeles för lite, och återgår istället till sådant jag kan hyfsat. Well well. Inte historiens bästa pass men trötta muskler efteråt. Och nöjda barn.

20121104-201022.jpg

Sen åkte vi hem och packade in kött i frysen. En massa ”hemjagad” hjort har tagit plats där. Gryyyyymmers!

20121104-201028.jpg