Vasaloppssöndag och sportlovssummering

Igår eftermiddag kom vi hem till Nacka igen efter ett par dagar i Borlänge där barnen spenderat sportlovet. Deras vecka inleddes med strålande väder och aktiva dagar med skridskoåkning och annat men senare blev vädret något tråkigare men de klagade inte. Aktiviteter som äventyrsbad, bio (Zootropolis), museum (Framtidsmuseet), kusinlek, lekland och annat slår ju ärligt talat nästan högre i deras värld. Ett ytterst bra sportlov! Vi tänkte avsluta sportlovsveckan med slalom i Romme, men suget kom liksom av sig…

Däremot fick vi kvalitetshäng med familj, släkt och vänner. Alla de här träffade vi i fredags kväll, och Max lyssnade noga vad alla hette och skrev ned allas namn helt på eget bevåg, och så gick han runt till var och en och frågade om de kunde läsa sitt namn. Haha! De flesta kunde lista ut var deras namn var trots varierad stavning och läsordning – men snyggt gjort av en nybliven 5-åring får man väl ändå säga.

Lördagsaktiviteten inkluderade annars en riktigt klassisk sport som kusinen ägnar sig åt.

Vi studerade också ett gäng fotoalbum, och skrattade oss till tårar av vissa gamla mer eller mindre glömda händelser och inte minst outfits. Och så såg jag bilder från mitt allra första besök i New York, 1999 tror jag det var.

Vi följde upp med att ha några grannar hemma på middag igår och idag låter vi tempot vara lugnt. Med Vasaloppet på TV och barn med näsorna över pärlplattor passar det precis hur bra som helst, och nog är en riktigt lugn söndag en fin avslutning på en härlig sportlovsvecka!