Ljuvliga vårvinterdagar, min inre yogi och drömmar om Trolltunga

Februari levererar verkligen! I Stockholm skiner solen och fåglarna kvittar. Det är kallt nog för att vara friskt och vattenpölarna har ett skirt täcke av is, men solen värmer rejält och känslan av takdropp är påtaglig. Det är den där perioden då man helst bara sätter sig mot en vägg och låter solens strålar värma en, samtidigt som den där väggen skyddar en från allt vad kall vind heter. Jag måste erkänna att jag njuter extra av att husväggen är den på vårt eget hus, och att underlaget är en kudde på en stentrapp som leder upp mot huset. Igår var det lördag och vi dammade av gasolgrillen och grillade korv och hade riktigt korv- och festiskalas på trappen. Maxad vårvinternjutning! Givetvis stegade vi också runt på tomten och pratade om årets planer, som dock är betydligt mer begränsade än förra årets som innefattade både stora stenprojekt och rejäl träd- och buskröjning. Fast, får jag själv välja så gör vi en ytterligare altanförlängning… Vi får väl se.

   
  

Och plockar fram cykeln gör man också! 

  
På seneftermiddagen lämnade jag hela min familj inklusive kusiner och svärföräldrar hemma och åkte till SATS. Lämpligt nog gick ett 75 minuters yogapass som jag hade siktet inställt på. Jag tror mig vara redo för det nu, med vissa restriktioner förstås. Jag fick ändra en del positioner, till exempel alla plankvarianter till fyrstående istället och rent allmänt var det mest sådant som kan gå rejält åt de yttre magmusklerna som jag vill vara försiktig med. Trots vissa anpassningar var det rent ljuvligt. Jag tror att 2,5 timmar hemifrån med halva den tiden investerad i ett lugnt yogapass är just vad en spädismamma behöver allra mest. Jag vill bejaka min inre yogi – ha mer yoga i mitt liv!

Omslagsbilden är från ett annat ställe som upptagit viss av min googlingstid de senaste dagarna. Känner ni igen det? Det är magiska stället Trolltunga, som ligger en kort bit ifrån Bergen. Eller rättare sagt så ligger det 3 timmar med bil på de små norska vägarna och därpå en hike på upp till 5 timmar upp till den, och sedan förstås lika lång tid tillbaka. Anledningen till extra sökningar om det är att jag sett att Norwegian har rea så att jag och Meja kan ta oss dit och hem för 600:- ungefär, och suget jag har förverkligades snabbt mot mer konkreta planer. Tills jag läste om just bilresan och vandringen, vill säga. Givetvis har jag själv både lust och ork, men att en i september 9 månader gammal bebis ska vara enig i det är högst oklart. Håhåjaja. Jag får suga på den ett tag till med andra ord. För även om jag vill se bara Bergen i sig så skulle jag nog gräma mig om jag åker dit men då missar Trolltunga, ett ställe i mina drömmar – i kombination med att vandringar är något jag vill ha mer av.
Har ni några tips om Bergen och Trolltunga? Finns det alternativa sätt att ta sig dit och göra det hela lite lättare och mer bebisvänligt?

RKS9M8PY0X

Följ mig!

Mer läsning...
vad är trail hellasgården nackareservatet löpning
Vad är “trail”?