En enkät, bara sådär

Jag hakar på en enkät jag sett hos Alfva och Towis.

Drömresa: Så otroligt svårt, det finns så mycket kvar att se. Helt klart att äkta Afrika ligger högt, inte minst kanske då det är lite ouppnåerligt – alla insisterar på att barn under 6 inte är någon hit på sådana resor (läs: med safari-inslag) så vi får vänta. Inkaleden och Sydamerika – länge – annars. Också en resa som får vänta tills barnen är vuxna (nej, de får inte följa med och nej, jag utsätter mig inte förrän de är stora). Bila genom USA, Sri Lanka, Madagaskar, Indien, Australiens västkust, Japan/Tokyo – ska jag fortsätta..?

Favoritsysselsättning: Äta god mat och dricka vin med vänner. Träna. Vara med familjen.

Hur många gånger går du in på Facebook per dag: Många. Säkert en gång varannan timme.

Vad önskar du dig i julklapp? (för sent). Vi har lagt ner individuella julklappar, annars hade jag önskat mig – näe jag vet inte. Kan köpa det själv.

Favoritmat på julbordet? Ägghalvor. Oj vad speciellt, va? Behövs ett julbord för det?

Drömyrke? Jag är i rätt område och följer både känsla och förnuft när jag funderar på min bana framåt. Det räcker så.

Favorittidning/magasin? Damernas värld och ful-kvällspostens fredagsbilagor.

Favoritplats i Sverige? Dalarna. Släktgården nära Gagnef. Bästa.

Thaimat, grekiskt, italienskt eller svensk husmanskost? Av de nämnda – thaimat. Inte tröttnat på långa vägar.

Favoritdesigner? Jag är inte så designig även om jag skulle vilja. Dagmar och Acne på andra. Marc Jacobs för accessoarer.

Vad gör dig lycklig en måndag? Att vardagen faktiskt är så himla bra. Jag trivs.

Vad driver dig att skriva blogg varje dag? Jag har i princip aldrig haft problem med motivationen att skriva (och har jag det så gör jag det helt enkelt inte, därav att jag inte aktivt försöker ”vara någon” i bloggvärlden, jag är min). Att skriva är min hobby och terapi, och att kunna titta tillbaks i bloggen och hjälpas att minnas – framför allt tiden med barnen och deras utveckling – är så otroligt kul. Tips och sånt är roligt och så är det mitt sätt att ge något till de som läser. Jag skulle skriva, men mindre, utan er.

Om du fick välja själv, vart skulle du då vilja bo? Jag älskar Asien och skulle gärna bo i t.ex Hong Kong eller Kuala Lumpur – om bara familj och vänner bodde där också. Eller Australien, Sydney eller Melbourne. I Europa måste ju typ runt Genevesjön vara optimalt. Fantastiskt vackert, härliga somrar och nära skidåkning på vintern.

Stadsbrutta eller lanttös? Helt klart stadsbrutta. Men det bor en liten minilantis i mig som jag gärna plockar fram med regelbundet intervall. Och sen stoppar tillbaks snabbt innan jag dör rastlöshetsdöden.

Vilken är din största tillgång enligt dig själv? Oj, vad svårt. Men ”streetsmart”-het och social kompetens har tagit mig långt. Ihop med rejäl målmedvetenhet och tävlingssinne. Nåt sånt.

Vilken är din största tillgång enligt andra tror du? Ännu svårare. Jag får ofta höra att jag sprider energi, men det där låter alltid så konstigt för mig.
Berätta du?

Favoritmat? På somrarna goda sallader och grillat – halloumi/lax/kött. Och så är jag fånigt svag för tacos.

Har du någon kändis du är inspirerad av? Räknas Lofsan som kändis numera? Haha. Annars – njae. Finns många som påverkar mig och får mig att tänka till, allt från Jenny Östergren till Lady Dahmer och så massa folk däremellan. Det är därför jag är så inne på sociala medier. Det upplyser mig. Och inspirerar mig också, således.

Tror du på tankens kraft? Ja, väldigt. Jag tror på väldigt mycket saker. Dock ej religion.

Vart vill du åka på semester nästa gång? Den igen. Nära i tid – massa skidor. Nästa långresa – Brasilien tror jag (nu när Afrika och Zanzibar går bort). Bokat är ju Nice också men så skulle jag vilja få in hus i Italien i sommar och kanske en New York-sväng också. Haha. Det tar aldrig slut. 🙂

Vad är lyx för dig? Att kunna resa mycket. Det stora. Sen är jag nog mästare i att hitta sånt jag uppskattar enormt i vardagen, riktiga lyxheter för mig. Jag hittar tillfällen jag ser på som lyx varje dag.

20121226-002529.jpgAbel Tasman, Nya Zeeland.

Sen tycker jag att det är roligare med direkta passningar än att haka om man vill (vilket man dock såklart ska göra, kommentera om du hänger på!) – så Anneli, Annika , Maria och Hanna – denna vore kul att läsa hos er!