Förutom den där längdturen har vi varit alldeles överlägset slöa idag. Sådär som det ska vara på juldagen. Stella sov som sagt till 11.15 ihop med en krasslig pappa, och Max kompenserade också lite och slog upp de blå runt 8-snåret. Sen har de gonat runt i pyjamasar till seneftermiddagen. Lekt med nya leksakerna, och sådär.

Leksaker har inkluderat en SkipHop-kabinväska till Max (skip hop zoo – uggla) vilket vi hoppas både blir en välanvänd grej på resor och ett sätt att stävja bråk. Stellas väska med Nalle Puh på är nämligen mäkta populär och en källa till konflikt hemma. Trunki frågade någon om för ett tag sedan – och dem verkar smart värre. Men jag fick en känsla av att den var lite mindre, och lite osmidigare med det hårda skalet. Fast jag vet inte – framför allt blev jag nog bara småkär i ugglan. 🙂

Han har såklart annars fått massa bilar, för att möta det där maniska intresset han har. Och snyggot i gengren – en flexitrax, dvs en bilbana man kan bygga ihop lite hur man vill, med en massa fina grejer som broar etc till, och finfin med massa dinosaurier. En sån där grej de båda kan leka med tillsammas, och som förhoppningsvis kan roa på olika sätt under många år. Stella bygger, leker med tillbehör och skrattar åt bilar, Max tjuter nöjt när bilen kör runt i hög fart och pysslar. Hit. En hjälm, tillbehör till Briojärnvägen som också är en sån där långsiktig leksak och som är mäkta populär hemma. Med mera.
Stella fick till sin glädje (jo faktiskt) skidutrustning – skidor, pjäxor och hjälm. I leksaksväg är det petshop som gäller så det har kompletterats med både nya djur och små tillbehör, och så spel och böcker, utklädningskläder (kanindräkten var väldigt önskad och därmed uppskattad, och piratdräkt kul – sånt kan de också leka med mycket och ihop med andra), pysselgrejer i kubik och diadem och sånt som gjort sitt intåg i intresseväg. Hon konstaterade att hon varit väldigt snäll. Jo det har hon ju. Och lite bortskämd är hon ju, svårt att låta bli. Hyfsat okej antal julklappar ändå men ska jag jobba åt något håll inför nästa år är det ändå nedåt – ihop med ett par mindre julklappar som kan ges från tomten.

20121225-212000.jpg

Ja ni, det är bara enormt skönt att vara ledig och ha sådana totalt avslappnade dagar som idag, utan ett endaste måste. Att det gått med barnen dessutom (som bara var en kort sväng till pulkabacken) känns också lite som ett tecken på att vi är förbi de ”värsta” småbarnsåren. Då menar jag inte värsta som i att de är jobbiga (mysiga är ändå det ord jag tycker stämmer bäst för den tiden), men nog är det skönt ändå med nöjda barn som leker mer själva.

Kläder i ett par timmar och sen ner i pyjamasarna igen. Själv tog jag på nattkräm i ansiktet efter duschen vid fyrasnåret.
You get the Point. Fina, händelsefattiga dag.