Det där med att hämta och bara vara tvungen att gå och handla (något jag helst undviker med båda) och stå i kapprummet på förskolan och höra en pappa bara ”ja men SÅKLART kan vi gå hem och baka, det gör vi!” till sin enda dotter, något äldre än min äldsta. Jamen sådär va. För en total icke-bak-mamma som jag.
Jag bestämde mig rätt snabbt ändå för att inte ta nej-fighten och vända det till något bra, så det fick bli mutan för en (iallafall från Stella vars humör går att påverka så) lugn handling. Handla utan tjafs = baka chokladbollar. Och jorå, barnen tyckte ju det var kul iallafall. Max var, tackochlov, nöjd med att stå och hälla lite havregryn fram och tillbaks  mellan en skål och paketet. Phew.

20130108-221313.jpg
(nej, jag hade inga problem att hålla mig ifrån provsmak)

Sen fick jag ett spontaninfall. Jag har alltid tyckt att Stella varit så fin i sin långa lugg. Hon har alltid gillat att ha hårspänne och ja – det passar henne så bra, så jag har aldrig velat klippa lugg. Men på slutet har det blivit att se mer och mer stökigt ut. Det har såklart lite med att hon numera alltid vill sätta dit spännet själv så det hamnar mitt uppe på huvudet och hjälper föga. Så, till hennes glada hejarop kammade jag fram lite lugg och klippte av. Det enda jag tänkte var att jag inte skulle göra den sådär mega-barn-kort.

Sen fick jag dra ner den där uppe ifrån hårfästet. 🙂

Men hon blev faktiskt superfin! Och, framför allt så blir det lite bekvämare för henne nu när hon inte riskerar att få håret i ansiktet, och kan fixa bäst hon vill med spännen (eller inte). Viktigaste. Finast i världen är hon ju hur hon än har håret liksom!

”Åh vad FIIIIIN jag blev!” ropade hon själv glatt. Där har jag lite att lära, så känner jag aldrig när jag går från frisören.

20130108-221306.jpg
Riktig före- och efterbild där hon ser ut att ha ett tråkigt liv före som bara blommar ut när hon blivit fixad. Haha.

Ungefär det har vi roat oss med ikväll.

Och lite resesurf. Jag hoppas vi inleder sommaren med lite värme i år nämligen. Och då menar jag inte jag och tjejerna i Nice utan hela familjen i Toscana. Surfsurf.