Lillebror på skidor (och storasyster också)

Idag åkte vi ut till Romme för att njuta ljuvligt väder – några plusgrader och mestadels sol. En skiddag med känsla av vår. Det är ju så härligt i backen när slutet på vintern närmar sig, när det är full fart vid grillarna nedanför barnbacken och temperaturen gör skidbacken lämpad även för de minsta.

Kanske var det just därför även Max (2 år och 2 mån) var sugen på att åka skidor – och gjorde det med bravur. Han fattade snabbt konceptet – något han inte alls gjort innan då han tröttnat direkt. Idag lärde han sig att åka upp för bandet, ville gå av själv, och sedan puttade vi ut honom och så stod han och höll balansen ned för den lilla delen av barnbacken som är vid bandet. Hejhej-ade på älgen och de andra djuren, var allmänt nöjd. Ville ”åka mera!” när vi satte ned honom lite då och då för att vila. Roligt!

Vi hade inte några skidor på själva idag, utan var där för att låta barnen åka (och för att grilla korv). Stella fick således åka i barnbacken, något jag tycker att det är kanon när hon gör. Är vi med kan hon tröttna lite där och vilja åka upp på toppen. Där behöver hon stöd vissa bitar, och åkning själv i barnbacken är ju det som ger henne mer rutin så det är bra att få in lite nötande där ibland – att åka upp på toppen är ju annars såklart roligast. Det är så roligt att se när hon står och köar själv, går fram och gör ett försök att ta knappliften själv men oftast får be om lite hjälp, går av själv på toppen och kör ner i den utsnitslade banan.

20130224-191542.jpg

20130224-191552.jpg

20130224-191603.jpg

20130224-191614.jpg

20130224-191621.jpg

Riktiga kvalitetstimmar i Romme, innan vi efter lunch satte oss i bilen mot Stockholm igen efter en riktigt aktiv helg. Ja, inte bara för mig för Stella har ju åkt massa skidor och igår även skridskor (vilket även Max fick testa). Fint värre.

Min känsla dagen efter loppet förresten? Helt ok! Jag är såklart lite mör/trött i musklerna i mest hela kroppen men inte så farligt. Det pirrar lite, sådär som det gör när träningsvärk går ur. Inte mer. Jag siktar nog på träning redan imorgon. Mer längd i år tror jag inte det blir. Garanterat inte i Stockholm, oavsett om det kommer mer snö eller inte. Möjligen i Dalarna dit vi har en till vinterhelg kvar att åka, om ett par veckor – men då är utför prioriterat så det blir bara om andan verkligen faller på.