R.I.P Peace and Love

Det finns ett evenemang som gett mig så otroligt mycket de senaste åren. Som utgjort en helg av kärlek och glädje, en helg då energi spridits och Sverige – och på ett vis världen – visat sig från sin bästa sida. Ett evenemang som fått mig att må så otroligt bra, en helg då det goda vunnit så mycket över det onda, och då människor umgåtts över generationsgränserna.

Det är nämligen vad som händer när man tar ett fint budskap, kryddar det med innebörd och presenterar det i form av föreläsningar och musik. Låtit evenemanget växa, år för år i 14 år – för att helt plötsligt vara Sveriges största musikfestival. En unik sådan, inte bara för budskapet utan också för karaktären. I en stadskärna, med allt vad det innebär för känslan. Tillgänglighet för fler än ungdomar med leriga stövlar. Ett lyckat koncept.
Ett för jävla lyckat koncept.

Fred och kärlek förpackat i det bästa av evenemang.

Idag har Peace and Love informerat om att det inte blir någon festival om två månader, denna sommaren 2013. De har gått i konkurs. Det är bara så trist så jag inte finner ord.

Peace and Love har gett så mycket, till staden Borlänge, till alla besökare genom åren. Så otroligt många minnen, så mycket glädje. Jag är evigt tacksam för allt det, och sörjer verkligen dagens besked.

Peace and Love – tack för allt! Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att något nytt, bra, fint växer upp i tomrummet efter detta.

Så vad hände, från Sveriges största festival till detta? Förra året lämnade kanske lite att önska i form av ett starkare huvudnummer (Rihanna levererade inte direkt, och drog inte helt full publik från början), men det är inte det. Problemet lär vara att den tyska arrangemangsjätten kom in och lade en ny festival på exakt samma datum, i Norrköping. Körde över ”privatarrangörerna”, eldsjälarna, som byggt en så sjukt fin festival från scratch bara genom engagemang, riktigt hårt arbete och fingertoppskänsla.
Med det vågade inte folk köpa biljetter till P&L – eller trodde inte på utsålt som tidigare år och drog på biljettinköpen. Så länge så arrangörerna inte längre kunde tro på att dra hem ekonomin i festivalen.
Sorgligt.