Mugcake – Kokos och vanilj

Jag har glömt berätta för er om en smart grej jag testat nyligen. En väldigt enkel och god frukost/mellis-muffinsliknande nyttighet som går under namnet ”Mugcake” – då man helt enkelt bakar denna smarrighet direkt i en mugg i micron i några minuter. Enormt smidigt!

Den jag testat är Kokos- och vaniljmugcake, på recept från Emma Barremyr. Kolla in i den här kategorin (nyttiga cupcakes/muffins) och inspireras – hennes tips såväl som bilder är rakt igenom fantastiska!

20130619-221711.jpg
Min egen mugcake i helgen. Gott, visst?

Så vad gör man då – jo man blandar alla ingredienser (obs, gärna torra först, kokosmjölet har en tendens att klumpa sig annars). Sen smörjer man en mugg med kokosolja och blandar i röran. Kör på högsta effekt i micron i ca 4 minuter. Vänd upp på ett fat. Klart.
Servera med topping – keso, kvarg, yoghurt och kokosmjölk som förslag på bas för sig eller blandade, lite honung gott för sötman, kanske lite vaniljpulver. Bär. Nomnom. Stoppa bären direkt i smeten om du vill ha mer smak – blåbär kanske?

Ingredienser (1 person):
2 msk havregyn
1 msk kokosflingor
1 msk kokosmjöl
1 krm bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt
1 mosad banan
2 msk kokosmjölk
1 msk mandelmjölk (eller vanlig mjölk)
2 äggvitor (eller ett ägg)