Svenskkvällen och goda veggo-maten

Oj, vilken härlig kväll jag haft! Kände på mig att det där med kubb kunde bli en hit med mitt team med mestadels indier, och OM det blev. Jag gick lite tidigare från jobbet och dukade upp i parken bredvid oss. Visst känns det hemmavant med picknickfiltar, park, snacks (nötter och vindruvor) och rosévin i bag in box. Såklart Loka och alkoholfritt bubbel också, fast faktum är att de flesta föredrog vin. Och så två set kubb i bakgrunden.

20130626-213609.jpg

Vi spelade i lag och inlevelsen var enorm. Naturbegåvningar fanns det ett helt gäng, vinnarskallar likaså och en del tvivelaktiga underhandskast som inte riktigt var fullfjädrade underhandskast. Hade det varit i ett annat sällskap hade jag nog inte riktigt godkänt dem. 😉 Alla verkade ha riktigt kul och många undrade var man får tag i eget spel och hur gamla barnen bör vara för att kunna spela. Indiendeltagare Indien representerat i nästa VM, kanske?

20130626-213654.jpg
14 personer från mitt team efter några bortfall, några svenskar och tiotalet indier. En fin mix med hög leveransförmåga även på kubb-planen.

Sen gick vi hem till oss, och där hade jag förberett mat. Lade en hel laxsida på grillen och gjorde det vegetariska tugget i ugnen till de 7 som är “hard core vegetarians”, som de själv uttryckte det. Det är väldigt noga med kokkärl och allt, så på bakplåtspapper på plåt kändes lika bra så ingen skulle känna sig osäker. Till och med jag själv tyckte att de vegetariska soja-nuggetsen från Hälsans kök var jättegoda, och korven är godare än den ser ut kan jag lova. Halloumi levererade som alltid, bra veggokäk. Fast godast var såklart salladerna. Tabbouleh är verkligen hur fräscht som helst och dagens recept var toppenbra – testa! Rissalladen har jag pratat om många gånger förut och den blev de flestas favorit, de verkligen älskade smakerna. Kul! Sås gjorde jag på turkisk yoghurt, vitlök, mynta, lite citron och honung. Det fanns mängder av mat men alla faten var i princip länsade efter ett helt gäng omtag från alla – jättekul.

20130626-213903.jpg

20130626-213911.jpg
Tabbouleh med bulgur och massa mynta och persilja, nomnom!
Goda rissalladen och en hel sida lax – hur gott blir det inte att tillaga den så?!

Kvällen blev inte så sen direkt, vi bröt upp redan halv 9, men jag är jätteglad över att vi hade ett gäng kvalitativa timmar som alla verkade nöjda med. Det där med att ta hem folk från andra länder är verkligen roligt när man väl gör det, och så otroligt uppskattat. Det smattrades en hel del kameror här hemma ikväll och som en av dem sa “det här blev en minnesvärd kväll, Lisa”. Jag tror faktiskt det är så. För mig med.

Följ mig!

Mer läsning...
Ekonomin som egenföretagare