Nyårsafton på Mirissas strand

Gårdagen, den där allra sista år 2013, var inte så olik de andra här. Vi hade det härligt och lite fartfyllt på stranden (måste älska vågorna!).
Fast mest kanske inte så värst fartfyllt ändå, kan jag tänka när jag ser på fotona.

20140101-225147.jpg

20140101-225134.jpg

Vi var förstås kvar när solstolarna började bytas ut mot bord vid 5-snåret. Samma tid plockas även kvällens färska läckerheter från havet fram, och varje dag har jag försökt fota hur stora och färgglada humrarna och krabborna är men de försöken är väldigt misslyckade. Iallafall, väldigt stora och väldigt färgglada kan jag lova!

Och barnen dansade osv och satt förstås inte still särskilt långa stunder i stöten.

20140101-225534.jpg

När vi efter mellanlandning hemma kom tillbaka gav vi oss på de där färgglada fast numera röda läckerheterna.
Förrätt med hummer och huvudrätt med fyra jumboräkor som på riktigt var lika stora som humrarna. Delicious!
Pizza och pasta till barnen, varsin drink och öl fram till hemgång och skaldjur till förbannelse – 375:- totti. Det kallar jag billig nyårs-helkväll!

20140101-225716.jpg

Vi höll ut till 12-slaget hyfsat utan problem alla 3, familjens tröttmössa dunade förstås sedan länge… Fyrverkerierna var inte direkt av det maffiga slag som på de thailändska stränderna men det var nästan lika bra det tänkte vi när vi i princip direkt efter 12-slaget gick hemåt trötta, glada och fortfarande mätta.

20140101-230233.jpg

20140101-230241.jpg

Gott nytt år på er alla läsare/vänner!

 1. Hejsan,

  Hittade precis till din fina blogg när jag googlade på “bo i årstadal”. Vi bor för tillfället i Örnsberg med våra två små barn och har blivit erbjudna en större lägenhet i Årstadal. Tänkte höra med dig som bor där hur ni trivs i området? Hur är det att ha barn där? Vore toppen om du har tid att komma med lite synpunkter 🙂

  Vänliga hälsningar,
  Cecilia

  1. Hej Cecilia!
   Vi trivs SUPERbra i området och känner många som gör det. Alla, faktiskt. Sen när det närmar sig skolgång börjar det tittas på hus från många håll och kanter… men många väljer också att bo kvar.
   Det är toppen med barn, lugnt utanför dörren och mycket natur men ändå nära stan. Det finns många dagis (oftast inga större problem att få plats), skolan lite stökigare (ska byggas en ny – klar om 5 år så nu gäller temporära lokaler för de som börjar F-klass), lite få parker (men de som är är bra – blomsterdalen, äventyrsparken mm och så har man ju skogen och vattnet nära). Det är väldigt småstadsmässig känsla med många som känner varandra.
   Vi har bort här sedan 2006 och vill inte lämna än – trots att F-klass närmar sig. Flytta! 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!