Merinoull från Icebreaker eller syntet från Kari Traa?

Merinoull är som jag skrivit om tidigare mesta snackisen vad gäller material i underställ sedan några år, och Icebreaker är finast i klassen. Väldigt många är de som hyllar materialets egenskaper såväl som Icebreakers extra härliga, sköna och stilrena plagg.

Jag köpte en underställströja, Icebreaker Oasis Crewe 200, för en tid sedan och den är härlig. Fin, mjuk och mysig. Perfekt värme oavsett väder (jag testade den i Jordanien och har använt den en hel del sedan dess). Men i helgen i Sälen insåg jag ändå något jag faktiskt kände från början. Den kliar! Jag tycker faktiskt det. Ull och jag är verkligen inte kompisar. Det spelar ingen roll om ”alla” tycker att den är mjuk och underbar, för jag tycker faktiskt inte det – inte enbart.Jag känner lite kli, mindre än vanliga ullplagg förstås men inte noll. Dessutom är den något kortare i modellen och för mig som är lång (173) blir det inte helt hundra – framför allt inte under skidkläder då man är så ”rörlig”. Ni vet, böjer sig ner och knäpper pjäxor osv. Ibland kändes det som att det glipade i ryggen. En i herrmodell hade kanske varit bättre för mig i längden visserligen, men det hade ju inte hjälpt mot det där kliet jag ändå upplever.

Dagen efter åkte mitt Kari Traa butterfly-ställ på istället. 95% Polyamide och 5% Elastane och det absolut skönaste plagg som finns. Som går att dra ner över hela rumpan med sin superstretch, som inte har en enda söm och som sitter som gjutet. Jag älskar mina Kari Traa-plagg (har två nederdelar och tre överdelar) och kommer hålla fast vid det varenda skiddag i år. Iallafall de utför – kör jag på längden i grader som är svåra att förutspå kanske jag går på Icebreaker. Möjligen.

20140128-204055.jpg
Det här är usla bilder från helgen, men i fredags var det iallafall minus cirka 15 på morgonen så jag dubblade med ett blått linne från Kari Traa under den svarta underställströjan (se vänster – utan problem neddragen till under rumpan). Nedtill körde jag de underställsbyxor jag har som slutar under knät – smidigast i skidpjäxor och utmärkta till ett par höga skidstrumpor (här ett par från Röjk). Jag har ett par långa svarta Kari Traa-byxor också som förstås är finare men dessa är praktiska får jag säga.