Barnrums-makeover

MIna arbetsverktyg idag skiljer sig markant från de vanliga.

20140228-125614.jpg

Det är nämligen VAB i det här hemmet idag. Stella klagade på halsont det sista hon gjorde innan hon somnade ikväll och när hon gjorde detsamma det första hon gjorde imorse och verkade lite hängig så fanns det förstås inget annat rätt än att vara hemma. Vidare sjuk verkar hon inte, något hängigare än vanligt men ingen större fara. Låg matlust men hon klagar inte på halsen när hon äter så det kan inte vara så farligt. Vi håller tummar för att det snart känns bättre, vi har roliga planer för helgen.

Men iallafall så har jag därmed inlett projekt barnrums-makeover. Det huvudsakliga målet är att Max ska få en likadan säng som Stella, dvs en loftsäng som vi själva knäckt design såväl som utförande för (som mååååna inspirerats av). Vi har kapat benen på en vanlig IKEA-barnsäng och ställt två expedithyllor under. Stabil och mysig kojsäng är resultatet, och inläggen där jag beskriver det här mer i detalj är fortfarande mina mest välbesökta och kommenterade (och mail trillar in varje månad). Här kan ni läsa närmare om den enkla konstruktionen och här blev den klar med stege. Jag får många frågor om stegen också, den har min duktiga svärfar gjort. Stegen är borrade från utsidan och sedan är skruvarna överspacklade så de syns inte under den vita färgen. Upptill är det hängkrokar så stegen kan hängas över kanten på sängen.

20140228-125620.jpg

Jag tycker att Max rum är superfint, men det ska bli schysst att få upp sängen och få in en koja och ännu bättre förvaring. Såhär ser hans rum ut idag. Förutom att det här är i stökigaste laget och att han sedan länge har stor säng och fler hyllor högt upp på väggen.

20120906-205710.jpg

När Max inte längre behöver förvaringen under fönstret eftersom han får in lådor under sängen istället, så kommer han få ett längre bord på den ytan. Han kommer få ta Stellas långa som vi kapar till exakt storlek. Han kommer nog köra bilar / bygga lego osv där snarare än att rita och pyssla dagarna i ända som hon gör.

20120816-195348.jpg

Stellas rum ser ut ungefär såhär idag. Hon ska få ett stort skrivbord. Ett med många lådor som (förhoppningsvis) kan dölja de där miljaders papperen och pennorna som ligger över varenda kvadratcentimeter på det där långa skrivbordet idag…

20130113-211831.jpg

När jag först gjorde Max rum gjorde jag en inspirationsbild, typ mood board, och just så ser det ut. Plus ungefär en miljon leksaker förstås. Stringhylla, dino-tapet, hemnesbyrå, grön matta och vit säng (förut Stokke, nu IKEA Kritter

Nu ska jag återgå till skruvandet!