Den utmanande sko- och klädsäsongen

Försommar i all ära – det är förstås härligt. Att klä sig är dock något jag tycker är mindre härligt. Det är få saker som är snygga en sådan här mellanperiod, i alla fall om man talar lite mer uppklätt än det alltid härliga ”jeans, t-shirt och sneakers”.

Stor utmaning är klänning – för är det ens okej med svarta, täckande strumpbyxor? I min värld går tunna strumpbyxor bort. Alltid. Inte minst måste klädda strumpbyxor kombineras med höstigare skor, typ stövletter. Så då försvinner det alternativet.

I det ligger också den största utmaningen; vår- och sommarskor. Jag gillar inte sommarskor!
Det är så enkelt som såhär – något grövre skor passar till alla byxor (och några klänningar). Stövletter gör alla kläder snyggare. Ja, alla. Motsatsen är ballerinas som gör alla kläder mindre snygga. I alla fall på sådana som är över 1,65 och med lite mer former än petite. Eller nej inte alla, men på mig – i alla fall på mig. Jag gillar inte flats! Jag avskyr flats!

20140521-083156-30716338.jpg

Så när stövlettsäsongen är över gråter jag en skvätt och svär ungefär varje morgon (förutom de då jag tar på mig något som funkar med sneakers men hur kul är det i längden?).

Tills det blivit ännu varmare och träsko-säsongen infinner sig. Jag älskar träskor. Alla kläder blir snyggare med träskor. Phew.

20140521-083157-30717032.jpg

Så. Jag var inte ett dugg dryg och kategorisk nu va? Ursäkta i sånt fall, det var bara ett sätt att uttrycka min tacksamhet mot träskor. Måtte de anses som hyfsat rätt ett bra tag till. Eller är det redan för sent? Hemska tanke. Det här måste jag avhandla när jag ikväll hänger med Towis känner jag.