Fåtöljer framför öppna spisen

Vi har några öppna spisar i huset, och på mellanplanet, där vi förstås är mest, finns denna goding som jag helst skulle vilja ha tänd ungefär varje kväll vinterhalvåret.

IMG_5382

Den ligger mellan matsal och vardagsrum, och egentligen är den tyvärr knappt synlig från vardagsrummet men från matrummet syns den väl i hörnet.

IMG_5505

Huset är från 1940 och i originalritningarna ligger denna i “herr-rummet” (alltså, fatta vad galet att det verkligen heter så på ritningarna!), vilket är det gamla vardagsrummet.

IMG_5504

För ungefär fem år sedan gjorde de förra ägarna en utbyggnad och i den ligger det nya vardagsrummet.
IMG_5508

Igår hade vi lite dejtkväll hemma. Käkade god mat och satt och pratade i köket mest hela kvällen. Sen ville vi flytta någonstans lite bekvämare men soffa kändes tråkigt – vår soffa myser man snarare ner i framför TV-n liksom. Det hade varit helt ultimat att sätta sig framför brasan. Vi har egentligen tänkt låta det vara bara yta där, för det är skönt att inte ha mer möbler än nödvändigt utan mer luftigt, men nu börjar vi tänka om. Ett par sköna fåtöljer där framför skulle ju vara otroligt härligt ändå. Och kollar man på bilden ovan så ser man att det faktiskt är rätt mycket plats där så jag tror inte det skulle störa om man köper några som känns lite nättare.

Ska det vara stolar/fåtöljer där skulle jag verkligen vilja ha några riktiga designklassiker. Då tänker man förstås osökt på Lamino…

 

IMG_5509

Men sen surfade vi runt lite, och hittade BKF-stolen/Mariposa (även känd som fladdermusstolen) i lammskinn. Amen, bara kärlek! Så den vill vi ha. Så gärna.

IMG_5510

Den får läggas på önskelista, för först ska det resas osv. Men jag är minst sagt sugen att titta på den live någonstans i helgen… (den skulle kunna vara för stor) och skriva högst upp på önskelistan till tomten.

Eller vad säger ni, har ni andra förslag på fina, nätta men sköna fåtöljer som skulle passa fint i utrymmet ovan?

Följ mig!

Mer läsning...
kök köksrenovering ballingslöv grå industri funkis
Vårt kök – före och efter köksrenovering