Everglades nationalpark – och modigast i familjen

Everglades nationalpark

Igår åkte vi som sagt norrut redan tidigt på morgonen och 1,5 timme senare rullade vi in till Everglades Nationalpark och där ”Everglades Safari park” – en av alla arrangörer av alligatorturer. Det finns många olika sätt att upptäcka Everglades träsk och de många alligatorer som lever där, och allra mest populärt såväl som mest barnvänligt är Airboat – svävare. Båtarna som kan sväva över så grunt vatten så det snarare är över vassen väntar på rad – för turisterna är många.

everglades nationalpark

Många turister som sagt, om än lugnt vår hyfsat tidiga morgon denna mer lågsäsongsbetonade del av året, men någon extrem turistfälla är inte Everglades. Att åka svävare var grymt kul och faktiskt riktigt prisvärt (23$ för vuxna, 11$ för barn 5-12), och visst var det spännande både att spana efter (och hitta) små alligatorer i sjögräset såväl som stora i buskarna vid sidan av vattenlederna. Mäktigast såklart de stora varelser som krälat upp och lagt sig i solen för att steka. Så maffiga djur!

everglades nationalpark

IMG_6221.JPG

everglades nationalpark

everglades nationalpark

Vi såg väldigt många alligatorer, och jag var riktigt fascinerad! Barnen också – de hängde över kanten och letade och spanade efter de mäktiga djuren. Eller ja – lille Max somnade på golvet efter en stund. Hur trött kan man vara?

Efter turen som varade i knappa timmen stegade Stella fram för att hålla i en 2-årig liten (men ganska stor…) alligator. Det var inte aktuellt för någon annan i familjen så att säga. Vi körde mer ”Ska du verkligen? är du helt säker?” ett flertal gånger men som den stora djurvän och det orädda barn hon är var det inget snack om saken. Och så visste vi ju också att hon går att lita på vad gäller att ta instruktioner. Coola Stella.

IMG_6240.JPG

Everglades var en ytterst fin förmiddagsutflykt och kort senare tornade Miamis häftiga skyline upp sig utanför bilfönstret.

IMG_6235.JPG