Resans ångestnatt

Vi har alltid någon sådan på varje resa. När man landar på ett ställe där magkänslan inte känns särskilt bra. Där man kompromissat med kvaliteten för att hålla ner kostnaden en (rejäl) aning. Att bo dyrt varje natt är något som verkligen får en resa att dra iväg i pris, och att bo billigare och enklare när tillfället är lämpligt är ett väldigt bra sätt att få ner resekostnaden lite. Inte minst på ett ställe som Florida, där en natt på ett bra ställe kostar närmare 2000:-.
Ibland är enkelt boende precis hur bra som helst ändå. Det kanske till och med har lite extra känsla. Det älskar jag, jag väljer känsla och personlig atmosfär före lyxig poolresort på de allra flesta resorna (dock ej denna).

Igår hängde vi kvar i Key West ganska länge efter att vi turistat tillräckligt. Poolen på Southernmost hotel by the beach, systerhotellet, var härlig med utsikt över havet och skön stämning så vi hade svårt att slita oss. Sen åkte vi norrut för att anlända Florida Keys nordliga ö Key Largo fram emot kvällen. En kort natt bara innan vidare resa idag på morgonen innebar läge att bara ta ett ställe bra nog för en natt. Och nej – Tripadvisor levererade inte den här gången. Bra betyg för prisvärt ställe är ett utlåtande vi inte håller med om. Usch vilket ångestställe.

IMG_6203.JPG
Slitna små blå stugor (och alltså det kostade ändå nästan 1000:- – Florida är dyrt!)

Fast solnedgången var rätt fantastisk.

IMG_6197.JPG

IMG_6195.JPG

IMG_6216.JPG

IMG_6196.JPG

Vi gick över stora motorvägen till ett gammalt hak men där överraskades vi däremot. Vem hade trott att oansenliga Ballyhoo’s inklämt mittemellan overseas higways norr- och söderled skulle leverera en otroligt god räksallad med avocado, grillad mango, nudlar, spenat och en massa fräschheter i grym chili-vinegrätt? Nom.

Och sov gott gjorde vi ändå faktiskt, även om vi inte riktigt trodde det innan. Så gott så jag var pigg redan strax efter 6 och kunde inleda morgonen med ett benpass på bryggan medan solen gick upp. Med den fina inledningen på dagen var resans ångestnatt över!

IMG_6215.JPG
Lofsans benpyramid – här utfall bakåt i sidled aka ”the royal step”

De sparade 1000 kronorna investerade vi en halvtimme efter avfärd i en fortkörningsbot på Highway 1. Äntligen något som ändå är billigare än i Sverige!