Mål inom träning och hälsa 2015

Jag skrev det här för närmare två veckor sedan. Nu har jag läst igen, och jag skriver under på det – så dags att publicera. Publicera, prioritera, genomföra. Och ja, jag har inlett just såhär mina första veckor 2015.

IMG_7924

Kvällens yogapass framför brasan var ett 20 minuter långt program med fokus rygg, direkt från Youtube.

I år är året då jag på riktigt vill prioritera yogan. Jag ska ha som genomförandemål att yoga en gång i veckan, och som en liten extra prestationsdel så är 2015 året då jag ska lära mig huvudstående.

Jag vet att jag mår bra utav att träna 4 gånger i veckan. Jag vet att det kan få bli 5. Jag vet att jag bara gör 3 om livet kommer emellan och jag behöver prioritera om. Det är okej. 4 pass i veckan. Riktlinjer är 1 yoga (body/mind), 1 pulspass (löpning/intervaller/pulsbaserad styrka), 2-3 styrkepass (helkropp eller omväxlande mellan över- och underkropp). Mycket glädje, gärna upplevelsebaserat så ofta tillfälle ges.

Transportcyklingen ska jag fortsätta med, minst 2 men helst 3 gånger i veckan. De ersätter inga träningspass men för att få in passen ska jag se till att köra kort styrka i samband med dem om det behövs för att få ihop mina pass enligt ovan.
Och vara snäll mot mig själv, förstås. Tre * 25 km i veckan är ju inte något obefintligt, liksom.

Jag vill fortsätta bygga inifrån och ut, utifrån och in. Jag ska lägga in chins i minst ett pass i veckan för att kanske gå vidare från att 2014 ha lärt mig pull-ups till att klara en chin-up med handflatorna från mig.

Funktionellt är ledordet. En stark kropp som är med mig i vardagen, men som också är stark nog att ta mig igenom nya utmaningar.
Under våren kommer jag träna med tydligare fokus mot att göra en första multisporttävling i sommar, som Sportkullan med kanotpaddling, löpning och cykling – även om jag nu pga semester verkar missa just den. Finns fler av samma typ?

Och så ska jag i allra högsta grad ha kvar mina anti-mål gällande träningen. För den inställningen kan vara den som gör mig unik och som gör att jag håller i. Vecka ut och vecka in, år efter år.
Har du inte läst det inlägget så rekommenderar jag det här, för det kan vara bland det smartaste jag skrivit i gengren: Att (anti-) planera träningen.

218 pass bjöd 2014 på. De tackar jag mig själv för!

Följ mig!